letselschade

Letselschade tijdens evenement of stuntshow

Bij bijzondere evenementen zoals stuntshows voor vliegtuigen, motoren en trucks is vaak veel publiek aanwezig. Dit soort shows zijn niet zonder gevaar. Er is vaak een verhoogd risico voor zowel de organisatie, als deelnemer en bezoeker van het evenement. Ongelukken komen regelmatig voor.

Beveiliging evenement

Op een evenementenorganisatie rust een zorgplicht om tijdens een stuntshow het publiek en de deelnemers te beschermen om ongevallen te voorkomen. De beveiliging van een evenement kan op verschillende wijze plaatsvinden.

De organisatie moet …

Lees verder
letselschade Utrecht

MH17, een aantal juridische vragen beantwoord

Langzaam is er steeds meer informatie bekend over de crash met vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Hierbij zetten we een aantal belangrijke vragen op een rij. Omdat onze advocaten lid zijn van de Vereniging van Letselschade Advocaten en de Advocaten voor slachtoffers van personenschade ontvangt Utrecht Letselschade Advies tussentijds de laatste stand van zaken omtrent de ramp met vlucht MH17.

De onderstaande vragen en antwoorden zijn samengevat en overgenomen uit de notitie van de LSA: “MH17-ramp: een aantal …

Lees verder
Utrecht Letselschade Advies

Hulpverlening bij vliegrampen

Een vliegramp is afschuwelijk. Een nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Slachtoffers en nabestaanden moeten de zorg krijgen die nodig is.

Ervaring met vliegrampen

Utrecht Letselschade Advies helpt slachtoffers van vliegrampen om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Zo voeren wij een procedure over de oorzaak van de vliegramp in Faro.

Verder heeft Utrecht Letselschade Advies slachtoffers en nabestaanden bijgestaan bij de afwikkeling van de schade van de Turkish Airline vliegramp, de crash van Afriqiyah Airways vliegtuig in Tripoli, …

Lees verder

Wat is affectieschade?

Affectieschade is schade die men lijdt door het verdriet om de verwonding of het overlijden van een ander.

Het wordt gedefinieerd als de immateriële schade van een bijzonder type, namelijk de schade die men lijdt door het verdriet om wat met een dierbare is gebeurd.

Affectieschade wordt daarom vaak aangeduid als: ‘smartengeld voor naasten’.

Wat is het verschil tussen shockschade en affectieschade?

Het verschil met shockschade is dat het bij affectieschade gaat om het verlies en verdriet van een …

Lees verder
letselschade

Wie is er aansprakelijk bij een kettingbotsing?

Als gevolg van de dichte mist is er op dinsdagochtend 15 september 2014 op de A58 in de richting van Vlissingen een ernstige kettingbotsing ontstaan. Bij de kettingbotsing waren 150 auto’s betrokken. Er zijn twee mensen overleden en vele gewonden gevallen.

Aansprakelijkheid bij kettingbotsing

De beoordeling van de aansprakelijkheid bij een kettingbotsing is problematisch. Een auto wordt vaak meermalen door de schuld van verschillende achteroprijders beschadigd.

In de praktijk wordt vaak degene aangesproken die achterop is gereden. De …

Lees verder

Wat is shockschade?

De term ‘shockschade’ verwijst naar een oorzaak waardoor schade kan ontstaan. Het gaat om een shock die iemand krijgt door het waarnemen van of het geconfronteerd worden met een ernstig ongeval dat een ander overkomt. Deze shock kan leiden tot geestelijk letsel. Shockschade is de schade die men door dit geestelijk letsel lijdt.

Onrechtmatige daad

Bij shockschade is niet alleen sprake van een onrechtmatige daad gericht tegen het rechtstreekse slachtoffer. Er is ook sprake van een onrechtmatige …

Lees verder
letselschade Utrecht

Rapport van de Onderzoeksraad: oorzaak vliegramp MH17

Het eerste rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid betreft de eerste bevindingen na de vliegramp. De Onderzoeksraad trekt geen conclusies en gaat niet in op de vraag wie aansprakelijk is.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in het rapport de feitelijke gegevens over de toedracht van het ongeval op een rij gezet. Deze (meet)gegevens zijn afkomstig uit de zwarte doos, de luchtverkeersleiding, de satellietfoto’s en de radarbeelden.

Daarnaast heeft de Onderzoeksraad onderzoek gedaan op de plek in Oost-Oekraïne …

Lees verder