U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

404: Deze pagina bestaat helaas niet (meer)

Bekijk hieronder onze laatste artikelen of keer terug naar de homepage.

12 mrt 2024

Wettelijke rente letselschade: wanneer van toepassing?

Letselschade is een ingrijpende ervaring die niet alleen fysieke en emotionele gevolgen heeft, maar ook financiële consequenties met zich mee kan brengen. In dit blog gaan we dieper in op de wettelijke rente letselschade. We bespreken wanneer deze van toepassing is en hoe wettelijke rente letselschade en rekenrente een rol spelen bij het vaststellen van …

Lees meer
03 jan 2024

Gedeelde aansprakelijkheid bij een ongeval: hoe zit dat?

Er zijn situaties van verkeersongevallen te bedenken waarin er sprake is van gedeelde aansprakelijkheid. Normaliter is vrij snel duidelijk wie de aansprakelijke partij is, omdat een van de partijen zich duidelijk niet aan de verkeersregels heeft gehouden.

Maar bij gedeelde aansprakelijkheid moet u bijvoorbeeld denken aan een fietser die door rood rijdt en daardoor wordt aangereden …

Lees meer
27 dec 2023

Gestruikeld over stoeptegel: is de gemeente aansprakelijk?

Als u gewoon over straat loopt, kunt u struikelen over een losse stoeptegel of door een gat in de weg. Een ongeluk kan immers altijd en overal gebeuren.

U kunt zich lelijk bezeren als u struikelt en ongelukkig ten val komt. Soms blijft het enkel bij wat kleine verwondingen, maar niet altijd. U kunt ook fracturen …

Lees meer
20 dec 2023

Een auto-ongeluk tijdens werktijd: wie is aansprakelijk?

Elke dag vinden in ons land auto-ongelukken plaats, ook tijdens werktijd. Verkeersongevallen kunnen (ernstige) letselschade tot gevolg hebben. Indien het ongeval door een ander is veroorzaakt, dan kunt u deze tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen. Ook als u het ongeval zelf heeft veroorzaakt, heeft u soms recht op een schadevergoeding, namelijk wanneer er op …

Lees meer
Bekijk meer items