U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Whiplash vaststellen voor de verzekeraar

Slachtoffers van een whiplash lopen bijna allemaal tegen hetzelfde probleem aan. Een MRI-scan toont geen afwijkingen aan, terwijl de pijnklachten duidelijk aanwezig zijn. Slachtoffers van een whiplash hebben veelal pijnklachten in de nek, in het hoofd, in de rug en in de schouders. Ook duizeligheid, cognitieve problemen en psychologische veranderingen kunnen het gevolg zijn van een whiplash.

Weinig begrip voor whiplash

Verzekeraars tonen naar gelang de zaak duurt veelal weinig begrip voor slachtoffers van een whiplash. In dat geval betwist de verzekeraar veelal de klachten of stelt zich op het standpunt dat de klachten niet het gevolg van het ongeval zijn. Het lijkt erop dat de verzekeraar daarmee zegt dat de klachten tussen de oren zit. Voor slachtoffers zorgt dit voor veel onbegrip.

Whiplash vaststellen

Ondanks dat een whiplash niet altijd objectief – dus bijvoorbeeld op een MRI-scan – kan worden vastgesteld, is het voor slachtoffers van een whiplash van belang dat objectief vastgesteld kan worden dat de klachten ‘aanwezig, reëel, niet ingebeeld, niet voorgewend en niet overdreven zijn’. Voorts blijkt uit de rechtspraak dat aan het bewijs van deze klachten geen al te hoge eisen gesteld mogen worden. Aan de hand van de feiten moet het plausibel zijn dat de klachten voortkomen uit het ongeval en dat die klachten beperkingen met zich meebrengen.

Zelf schikken met de verzekeraar

Een valkuil van whiplashslachtoffers kan zijn dat ze in eerste instantie de zaak zelf met de verzekeraar af willen doen. In dit geval zal de verzekeraar veelal een mooi bedrag aanbieden aan het slachtoffer, echter zal dit slechts in enkele gevallen de werkelijke schade dekken. Dit terwijl de wet voorschrijft dat een slachtoffer de schade 100% vergoed moet krijgen. Om uiteindelijk niet in een vervelende discussie te geraken met de verzekeraar, doet een slachtoffer er goed aan om tijdig een advocaat in te schakelen.

Whiplash advocaat

Heeft u als gevolg van een aanrijding een klachten die lijken op een whiplash en wilt u weten welke mogelijkheden er in uw geval zijn om de schade te verhalen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op