U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Driegesprek bij letselschade: wat houdt dit in?

Heeft u een letselschadezaak lopen, dan kunt u mogelijk te maken krijgen met een driegesprek. Het driegesprek is een bespreking tussen de betrokken partijen, en kan met meerdere doeleinden worden ingezet.

Wie neemt deel aan een driegesprek bij letselschade?

Het driegesprek bij een letselprocedure is een gesprek tussen de drie belanghebbende partijen:

  • De benadeelde.
  • De belangenbehartiger van de benadeelde.
  • De schaderegelaar of verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Wanneer u slachtoffer van een ongeval met letsel bent, dan  kunt u dus zelf deelnemer zijn aan een driegesprek. De veroorzakende partij is niet bij het driegesprek aanwezig, maar wordt vertegenwoordigd door zijn of haar verzekeraar of schade-expert.

Wat is het doel van dit driegesprek?

Het doel van het driegesprek is afhankelijk van het momentum en de behoefte van de deelnemende of initiërende partijen. Het gesprek kan bedoeld zijn om kennis te maken, om de schade te inventariseren, om een update te geven over de stand van zaken of om een eindregeling te bespreken.

Bij het initiëren van het gesprek moet de verzekeraar aangegeven wat het doel van de samenkomst is. Zo kunnen partijen zich voorbereiden en weet men wat men kan verwachten.

Wanneer vindt een driegesprek tijdens een letseltraject plaats?

Een driegesprek kan met verschillende doeleinden worden ingezet. Er zijn drie momenten in het letselschadetraject waarbij er vaak een driegesprek geïnitieerd wordt:

  • Aan het begin van het letselschadetraject.
  • Tijdens behandelen van de letselschadeclaim (wanneer de looptijd langer dan 1 jaar is).
  • Aan het eind van het letselschadetraject.

Het gesprek hoeft alleen plaats te vinden wanneer het slachtoffer hier behoefte aan heeft. Het is niet verplicht een driegesprek te organiseren, maar wel verstandig om hier als slachtoffer aan mee te werken. De verzekeraar krijgt dan een goed beeld van u als persoon, het letsel en de schade.

Zijn er voorwaarden aan dit gesprek?

Van een driegesprek moet een verslag worden gemaakt. Hierin worden de besproken onderwerpen en gemaakte afspraken vastgelegd. Per gesprek kan worden besloten wie degene is die het gesprek schriftelijk vastlegt. Het gespreksverslag wordt achteraf gedeeld met de drie deelnemende partijen. De advocaten van Utrecht Letselschade maken vrijwel altijd zelf een gespreksverslag, zodat de besproken informatie juist vast komt te liggen in het dossier.

Vragen over letselschade?

Heeft u vragen over het afhandelen van letselschade? U kunt advies of rechtsbijstand inschakelen van een letselschadeadvocaat.

Het inschakelen van een letselschadeadvocaat heeft verschillende voordelen. Allereerst krijgt u professioneel advies over de haalbaarheid van uw zaak, en hulp bij het verzamelen van bewijs. Bovendien kan een letselschadeadvocaat u ontlasten in het proces. De advocaatkosten zijn verhaalbaar op de aansprakelijke tegenpartij.

Bent u slachtoffer van letselschade? Utrecht Letselschade Advies kan u helpen met het claimen van uw schadeposten. Neem vrijblijvend contact op met een ervaren letselschadeadvocaat. Wij helpen u bij het claimen van een maximale schadevergoeding


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op