Zelfstandig ondernemer en letselschade

Als zelfstandig ondernemer of zzp’er bent u extra kwetsbaar. Op het moment dat u letselschade oploopt, heeft dat grote gevolgen voor de continuïteit van uw bedrijf. Het werk blijft liggen, de kosten lopen door en uw klanten moeten wachten.

Gratis advies voor uw situatie »

Zelfstandig ondernemer en AOV

Om uw inkomen te verzekeren, kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Bij aanspraak op een uitkering kan een discussie ontstaan met de verzekeraar. Het belang van de verzekeraar verschilt met uw belang.

Bij het vaststellen van de uitkering brengt een verzekeringsarts uw medische beperkingen in kaart. Vervolgens bepaalt een arbeidsdeskundige in hoeverre u nog kunt werken. Deze specialisten worden door de verzekeraar benoemd. Het is dan ook verstandig dat u zelf een voorkeur aangeeft. Een advocaat van Utrecht Letselschade Advies kan u daarbij adviseren.

Premie

Ook adviseren wij u over de juiste premie. Als u arbeidsongeschikt raakt, hoeft u namelijk voor het deel van de arbeidsongeschiktheid geen premie te betalen. Voorbeeld: u bent zzp’er, u betaalt premie voor uw AOV-verzekering en u kunt nog maar halve dagen werken. De verzekeraar acht u slechts 15% arbeidsongeschikt. Indien dit percentage kan worden bijgesteld naar de juiste 50%, dan ontvangt u een hogere uitkering en hoeft u minder premie te betalen.

Veelal hoeft u bij arbeidsongeschiktheid geen premie te betalen voor een hypotheek of pensioenvoorziening (lijfrente). Dit is vaak meeverzekerd. Bent u daarvan op de hoogte? Het vaststellen van het juiste percentage arbeidsongeschiktheid wordt daardoor nog belangrijker.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de Checklist AOV.

Utrecht Letselschade Advies biedt hulp voor zelfstandige ondernemers

Als zelfstandig ondernemer wilt u dat er snel wordt gehandeld. Utrecht Letselschade Advies inventariseert uw schade en zorgt dat uw onderneming wordt voorgezet. Eventueel kunnen derden worden ingeschakeld, zoals een arbeidsdeskundige, een bedrijfseconoom of een vervangende kracht. Ook adviseren we bij het inschakelen van hulpmiddelen en het treffen van aanpassingen aan vervoersmiddelen of uw werkomgeving.

Verder brengen we de mate van arbeidsongeschiktheid in kaart. Voor de berekening van de schade van een zelfstandig ondernemer is een bedrijfseconomische analyse en een marktonderzoek noodzakelijk. Wij berekenen de (toekomst)schade en inventariseren uw schadeposten.

Utrecht Letselschade Advies heeft veel ervaring met arbeidsongeschiktheid van zelfstandig ondernemers. Ook voor meer complexere zaken kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op