letsel-in-verpleeghuis

Letselschade in een verpleeghuis

Wanneer u of een van uw naasten is opgenomen in een verpleeghuis, is dit vaak om ervoor te zorgen dat er de juiste fysieke of mentale zorg en hulp geboden wordt. In een verpleeghuis werken verpleegkundigen en verzorgers die de benodigde hulp en aandacht kunnen bieden.

Helaas gaat dit niet altijd goed, en kan het voorkomen dat er zich een situatie voordoet die leidt tot letselschade. Dit kan komen door een medische fout, maar ook door …

Lees verder
specialist of advocaat

Letselschadespecialist of letselschadeadvocaat: het verschil

Wanneer u letsel heeft opgelopen en op zoek bent naar hulp, kunt u bij veel verschillende partijen terecht. Utrecht Letselschade Advies staat u graag bij in het zoeken naar de juiste bijstand. In deze blog lichten we u toe wat het verschil is tussen een letselschade expert en een letselschadeadvocaat.

Specialist of advocaat?

In eerste instantie lijkt er voor u wellicht weinig te verschillen. Ja, de titel is anders, maar een expert of specialist zou u toch …

Lees verder
letsel-bij-sport-schuld

Letsel na het sporten: is dat mijn eigen schuld?

Of u nou een fanatieke sporter bent of slechts af en toe sport om in beweging te blijven: het kan een keer fout gaan. Bij vrijwel elke sport bestaat de kans op blessures of nog erger: ongelukken met letsel.

Mogelijk heeft u tijdens of na het sporten letselschade opgelopen. Bent u zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schade die hierbij komt kijken, of heeft u recht op een schadevergoeding?

Aansprakelijkheid bij sport

Wie aansprakelijk is voor uw letsel …

Lees verder
eigen-risico

Eigen risico bij letselschade: verhalen bij de tegenpartij

Loopt u licht letsel op bij een ongeval? Ook dan kan er schade optreden. Een ambulancerit naar de eerste hulp of het maken van een CT-scan kan medische kosten met zich meebrengen.

De kosten voor de basale medische zorg vallen onder de dekking van een basisverzekering. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over hoge rekeningen van het ziekenhuis, ook niet als een ander verantwoordelijk is voor uw letsel.

Er kan echter wel sprake zijn van …

Lees verder
buitengerechtelijke-kosten

Wat zijn buitengerechtelijke kosten?

Als u een letselschadezaak opstart kunt u te maken krijgen met buitengerechtelijke kosten. Hieronder vallen onder andere de kosten van uw letselschadeadvocaat. U kunt deze kosten claimen bij de aansprakelijke partij.

Buitengerechtelijke kosten zijn de kosten die worden gemaakt buiten de proceskosten. De kosten van voorafgaan onderzoek door uw advocaat of het laten opstellen van een medisch rapport zijn hier voorbeelden van.

Het maken van deze kosten is onvermijdelijk in een letselschadezaak.

Wie betaalt de buitengerechtelijke kosten?

De …

Lees verder

Letsel na een woningbrand

Een woningbrand is een heftige gebeurtenis. De impact op het slachtoffer van een brand in een woning kan groot zijn. Al bij een kleine brand kan er grote schade ontstaan.

Die schade is vaak niet alleen materieel, maar ook psychisch of fysiek. Zo kunnen er bij een woningbrand veel dierbare bezittingen vernield of vermist raken, en kan er letselschade ontstaan bij de bewoners, helpers of omstanders van de brand.

Letselschade na een woningbrand

Door de rookontwikkeling die bij …

Lees verder

Minnelijk schikken van een letselschadezaak

Een letselschadezaak is vaak een langlopend en complex traject. Een traject van vele jaren is geen uitzondering. In veel gevallen wordt er dan ook voor gekozen om de letselschadezaak niet voor de rechter te laten komen, maar te kiezen voor een minnelijke schikking.

Bij een minnelijke schikking komen het slachtoffer een de verzekeraar een schadevergoeding overeen zonder tussenkomst van de rechter. Een minnelijke schikking is niet altijd een goede oplossing: u kunt benadeeld worden bij het …

Lees verder

Letsel bij een ongeval in het buitenland: wat nu?

Wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland, wilt u een onbezorgde tijd beleven. Het kan uw vakantie dan ook flink verpesten, als u tijdens deze periode van ontspanning in aanraking komt met letselschade.

Of u nu zelf slachtoffer wordt of dat een van uw reisgenoten bij een ongeval betrokken raakt: letselschade drukt een stempel op de vakantie. Ernstige letselschade kan bovendien gevolgen hebben die vele malen groter zijn dan enkel het verpesten van uw vakantieperiode.

Ook …

Lees verder

Letsel niet mijn schuld: wat kan ik doen?

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade door een ongeval buiten uw schuld, dient de veroorzaker uw schade te vergoeden. Deze wederpartij is verantwoordelijk voor het ongeval en uw schade. U kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen met hulp van een letselschadeadvocaat.

Letsel niet mijn schuld: hulp van een advocaat

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade, is het natuurlijk uw eerste prioriteit om van dit letsel te herstellen. Uw gezondheid staat voorop.

Wanneer nu niet zelf schuldig bent aan het …

Lees verder

Letsel tijdens een schoolreisje: is de school aansprakelijk?

Met de klas naar het pretpark, de dierentuin, het theater of een spelletjesdag in het bos. Een schoolreisje is voor schoolkinderen iets om naar uit te kijken, en werkt als een moment van ontlading.

Echter, het organiseren van een uitje met een grote groep kinderen is niet zonder risico. Het enthousiasme van kinderen en het soms onbezonnen gedrag tijdens een groepsuitje leidt al snel tot ongelukken. Gelukkig vaak met maar weinig schade tot gevolg, maar helaas: …

Lees verder