U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Hoe wordt letselschade berekend?

Bent u slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeers– of bedrijfsongeval en hebt u hierbij letsel opgelopen? Dan hebt u recht u op een schadevergoeding. Maar hoe wordt de letselschade berekend?

Berekening letselschade

Bij letselschade denken de meeste slachtoffers aan smartengeld, maar u heeft recht op méér dan alleen smartengeld. Met smartengeld wordt enkel de vergoeding bedoeld voor het leed en de gederfde levensvreugde waar het ongeval voor heeft gezorgd.

De totale vergoeding voor de letselschade bestaat uit verschillende schadeposten, waarvan smartengeld er slechts één is.

  • Kunt u bijvoorbeeld niet meer werken of slechts gedeeltelijk en is uw inkomen hierdoor gedaald? Dan moet de verzekeraar ook het inkomensverlies Deze schadepost kan hoog oplopen als u blijvend beperkt bent en uw werk ook in de toekomst niet meer kunt uitvoeren.
  • Ook heeft u recht op een vergoeding van de gemaakte kosten, waaronder medische kosten en reiskosten.
  • Kunt u door uw klachten minder in het huishouden doen? Dan heeft u recht op een vergoeding voor huishoudelijke hulp, ook als een familielid of kennis u gratis helpt.

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Er kunnen nog veel meer schadeposten zijn waar u als slachtoffer niet aan denkt.

Situatie voor en na het ongeval

De hoogte van uw schadevergoeding hangt af van de gevolgen die het ongeval voor u persoonlijk hebben en kan voor iedereen anders zijn. De verzekeraar moet een vergelijking maken tussen uw situatie vóór en na het ongeval. Er is dus geen ‘vaste letselschadevergoeding’ die u krijgt bij een bepaald soort letsel.

Letselschadeadvocaat

Het is raadzaam dat u een letselschadeadvocaat inschakelt, die precies weet op welke schadevergoeding u recht heeft.

Neem vrijblijvend contact op met een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij zorgen ervoor dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op