U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Gezondheidsklachten door slaapapneu apparaten: recht op vergoeding?

Wist u dat er in Nederland zo’n 600.000 mensen zijn die last hebben van ademproblemen tijdens de slaap? Voor ademstops tijdens de slaap bestaat een medische term: slaapapneu. U heeft dan adempauzes van minstens 10 seconden, waardoor u uiteindelijk slecht slaapt. Als gevolg hiervan kunt u overdag erg vermoeid zijn. Dit kan tot problemen leiden.

Om mensen met slaapapneu te helpen is een slaap apneu apparaat ontwikkeld. Dit apparaat zorgt voor nachtelijke beademing door middel van een masker op uw mond of neus.

Recentelijke is gebleken dat de slaapapneu apparaten van Philips het risico op gezondheidsklachten met zich meebrengen.

Slaapapneu apparaten Philips

Het is fijn dat de medische wetenschap ons tegenwoordig allerlei mogelijkheden biedt om fysieke ongemakken te verhelpen. Zo ook het slaapapneu apparaat. Maar helaas blijkt dit apparaat niet geheel onschuldig voor de gezondheid.

Philips produceert al een lange tijd slaapapneu apparaten die door een groot aantal mensen wordt gebruikt. In juni 2021 heeft Philips een terugroepactie in het leven geroepen nadat bekend werd dat deze beademingsapparaten mogelijk kankerverwekkende schuimdeeltjes en gassen in de luchtwegen van gebruikers blies.

Bijwerkingen apneu apparaat

In Nederland gaat het om ongeveer 85.000 apparaten. Momenteel zijn er 185 mensen die zich gemeld hebben met gezondheidsklachten die mogelijk zijn veroorzaakt door de slaapapneu apparaten van Philips.

De gezondheidsklachten variëren van hoofdpijn en misselijkheid tot benauwdheid en een droge keel. Daarnaast kan het gebruik van de apparaten ook kankerverwekkend zijn.

Productaansprakelijkheid

Als een product niet naar behoren werkt, is de producent van dit product volgens de wet vaak aansprakelijk voor de schade die wordt veroorzaakt. Dit heet ook wel productaansprakelijkheid. Een defect aan een product moet doorgaans bewezen worden door de gebruiker ervan.

Voor de slaapapneu apparaten van Philips is dit moeilijk te bewijzen. Gezondheidsklachten kunnen zich namelijk nog ontwikkelen en niet iedere gebruiker is op de hoogte van de werking van de schuimdeeltjes en andere stoffen die vrijkomen. Het is daarom belangrijk om juridisch advies in te winnen als u denkt letselschade opgelopen te hebben na het gebruik van een slaapapneu apparaat.

Letselschade na het gebruik van apneu apparaat

Een letselschadezaak kan ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen, met name als het om medisch apparatuur gaat. Er komt dan veel op u af; u krijgt te maken met de verzekeraar en verschillende deskundigen.

Het is verstandig om een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in te schakelen die weet waar u recht op heeft en het werk voor u uit handen neemt. U kunt zich dan volledig focussen op uw herstel.

Een letselschadeadvocaat is meestal kosteloos voor het slachtoffer: in de wet staat dat de aansprakelijke partij de redelijke kosten van uw advocaat moet vergoeden.

Letselschadeadvocaat

Heeft u gezondheidsklachten na het gebruik van een bepaald apparaat of heeft u andere vragen? Schakel in dat geval een letselschadeadvocaat in. Neem contact op met een gespecialiseerde letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij helpen u graag!


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op