U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letsel na een woningbrand

Een woningbrand is een heftige gebeurtenis. De impact op het slachtoffer van een brand in een woning kan groot zijn. Al bij een kleine brand kan er grote schade ontstaan.

Die schade is vaak niet alleen materieel, maar ook psychisch of fysiek. Zo kunnen er bij een woningbrand veel dierbare bezittingen vernield of vermist raken, en kan er letselschade ontstaan bij de bewoners, helpers of omstanders van de brand.

Letselschade na een woningbrand

Door de rookontwikkeling die bij een brandhaard vrijkomt, kan iemand al snel letsel oplopen. De rook beschadigt uw longen en kan voor ernstige schade zorgen. Ook de hitte die bij een brand vrijkomt kan al snel zorgen voor ernstig letsel.

Bij een woningbrand kan ook immateriële letselschade ontstaan: het trauma na een brand of het verlies van dierbare materiële zaken kan ook leiden tot psychische klachten.

Na een woningbrand waarbij u letselschade heeft opgelopen, is het herstellen van dit letsel natuurlijk uw eerste prioriteit. Het afhandelen van de schadezaak en het aansprakelijk stellen van de veroorzaker is dan niet hetgeen waar u als eerste mee bezig bent.

Toch heeft ook het verzamelen van bewijs prioriteit na een woningbrand.

Oorzaak en bewijs bij woningbrand

Na een brand wordt er een onderzoek gestart om de oorzaak te bepalen, en hiervan bewijs te verzamelen. Verzekeraars, slachtoffers en ook de brandweer zijn gebaat bij duidelijkheid omtrent het ontstaan van een brand.

Een brand kan veroorzaakt worden door allerlei verschillende bronnen. Van een niet-schoongemaakte afzuigkap die vlamvat, tot kortsluiting in een defect apparaat waar de brand mee begint.

Het is mogelijk dat de oorzaak van de brand te herleiden is aan een andere partij. Bijvoorbeeld de producent van uw nieuwe keukenapparaat dat kortsluiting veroorzaakte, uw buren waar de brand begon door illegaal afgetapte stroom, of door achterstallig onderhoud en onveilige uitgangen die onder verantwoordelijkheid van de woningbeheerder vallen. Ook komt het voor dat er sprake is van opzettelijke brandstichting.

Wanneer er sprake is van opzet of schuld en u kunt bewijzen welke partij de brand heeft veroorzaakt, dan kunt u uw letselschade op deze partij verhalen.

 

Schakel bijstand in van een letselschade advocaat       

Wanneer een andere partij verantwoordelijk is voor de brand, dan kunt u mogelijk de dader aansprakelijk stellen met hulp van een letselschade advocaat.

Een letselschade advocaat is ervaren met letselschadezaken en weet precies waar u mee geholpen bent. Met deze hulp kunt u de juiste claim indienen en een maximale vergoeding eisen.

Utrecht Letselschade Advies

Bent u slachtoffer van een woningbrand en heeft u hierbij letselschade opgelopen? Mogelijk kunt u een schadevergoeding claimen voor uw letselschade. Een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies kan u helpen bij het vaststellen van de schade-eis, en zorgen voor een maximale schadevergoeding.

Heeft u vragen of wilt u dat Utrecht Letselschade Advies uw zaak afwikkelt? Neem dan contact met ons op. Het eerste kennismakingsgesprek bij Utrecht Letselschade Advies is altijd gratis.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op