U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letsel na scooterongeval: de aansprakelijkheid

Een scooter is leuk én handig. Vooral in de stad is het een prettig vervoermiddel om van A naar B te komen. Op de scooter bent u echter ook kwetsbaar. Niet voor niets komen scooterongelukken veel voor. Als u letsel oploopt door een scooterongeval, hoe zit het dan met de aansprakelijkheid? Wij leggen het u uit, zodat u weet waar u recht op hebt.

Letselschade na een scooterongeval

Zoals gezegd zijn scooters hartstikke handig en leuk, maar helaas ook relatief vaak betrokken bij verkeersongevallen. De kans op letselschade is hierbij vrij hoog, omdat:

  • De scooterrijder buiten de helm en kleding niet beschermd is;
  • Scooterrijders relatief jong zijn en over het algemeen makkelijker risico’s nemen.

Als u letselschade hebt opgelopen en het scooterongeval niet uw schuld is, hebt u recht op een schadevergoeding. De tegenpartij moet de schade aan uw scooter en uw medische kosten vergoeden. Maar er zijn meer schadeposten die u op de tegenpartij kunt verhalen, zoals:

  • Gemiste inkomsten door ziekteverlof of zelfs (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid
  • Reiskosten naar medische afspraken
  • Medische hulpmiddelen
  • Huishoudelijke hulp
  • Een kinderoppas
  • Een hondenuitlaatservice
  • Studievertraging
  • Uw sportschoolabonnement en andere al betaalde contributie waar u door het ongeluk geen gebruik van kunt maken

Vooral de gemiste inkomsten kunnen hoog oplopen, met name wanneer u langdurig arbeidsongeschikt bent.

Aansprakelijkheid bepalen na een scooterongeval

Soms is duidelijk wie schuldig is aan een scooterongeval. In veel gevallen is het echter niet zo gemakkelijk om aansprakelijkheid aan te tonen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid: beide partijen hebben dan schuld aan het ongeval.

Bovendien kunnen verzekeraars wat moeilijker doen over aansprakelijkheid als er een scooter in het spel is. Vaak wordt namelijk, niet altijd terecht, aangenomen dat scooterbestuurders zich niet veilig gedragen in het verkeer. Het kan dan best een uitdaging zijn om aan te tonen dat de scooterrijder niet (deels) aansprakelijk is.

Rechtsbijstand bij letsel na een scooterongeval

Als letselschadespecialisten helpen wij u uw zaak zo stevig mogelijk te maken. Als de tegenpartij aansprakelijk gehouden kan worden, stellen wij de schadeclaim voor u op en dienen wij deze in. Zo weet u zeker dat de claim zo compleet mogelijk is en dat u krijgt waar u recht op hebt. Bij aansprakelijkheid moet de tegenpartij daarnaast uw juridische kosten vergoeden. U hoeft dus niet zelf te betalen voor de juridische hulp en advocaatkosten.

Wilt u meer weten over onze rechtsbijstand bij letsel na een scooterongeval of hebt u andere vragen over letselschade? Neem contact met ons op! Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan met een van onze specialisten.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op