U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letsel niet mijn schuld: wat kan ik doen?

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade door een ongeval buiten uw schuld, dient de veroorzaker uw schade te vergoeden. Deze wederpartij is verantwoordelijk voor het ongeval en uw schade. U kunt de tegenpartij aansprakelijk stellen met hulp van een letselschadeadvocaat.

Letsel niet mijn schuld: hulp van een advocaat

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade, is het natuurlijk uw eerste prioriteit om van dit letsel te herstellen. Uw gezondheid staat voorop.

Wanneer nu niet zelf schuldig bent aan het ongeval waar het letsel door veroorzaakt werd, is het ook belangrijk om spoedig bewijs te verzamelen. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt ook hulp inschakelen.

Met hulp van een letselschadeadvocaat verzamelt u het bewijs en zorgt u ervoor dat u de aansprakelijkheid van de tegenpartij kunt onderbouwen. U kunt dit proces voor het grootste gedeelte overlaten aan uw letselschadeadvocaat, zodat u zich kunt focussen op uw herstel.

Bent u slachtoffer van letselschade? Neem dan contact met ons op.

Eigen schuld bij letsel

Het is ook mogelijk dat het letsel niet alleen door een tegenpartij is veroorzaakt, maar dat u hier zelf ook voor een gedeelte verantwoordelijk voor bent. Er is kan dan sprake zijn van eigen schuld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u bij een aanrijding extra vervelend letsel opliep omdat u geen gordel droeg. Hoe zit dat dan met het recht op schadevergoeding?

Welke schade u vergoed kunt krijgen bij letsel door eigen schuld, is afhankelijk van de verkeersfout die u zelf heeft gemaakt en in hoeverre deze heeft bijgedragen aan uw letsel. U zult zelf moeten bewijzen dat de schade ook was ontstaan of hetzelfde was geweest wanneer u zelf geen verkeersfout had gemaakt.

Een rechter kan uiteindelijk oordelen dat een ongeval voor een bepaald percentage uw eigen schuld is. Dit heeft weer invloed op de uitkering van uw schadevergoeding. Ook bij eigen schuld in een letselschadeongeval bent u slachtoffer, en kunt u advies inwinnen bij een letselschadeadvocaat.

Laat u bijstaan door een letselschadeadvocaat

Heeft u letsel opgelopen en is hier een tegenpartij bij betrokken? Laat u dan bijstaan door een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies.

Een letselschade advocaat is ervaren met letselschadezaken en weet precies waar u mee geholpen bent. Met deze hulp kunt u de juiste claim indienen en een maximale vergoeding eisen.

Heeft u vragen of wilt u dat Utrecht Letselschade Advies uw zaak afwikkelt? Neem dan contact met ons op. Het eerste kennismakingsgesprek bij Utrecht Letselschade Advies is altijd gratis.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op