U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade door winters weer

Ieder jaar komt het veelvuldig voor als het winterse weer zijn intrede doet: letselschade door winters weer: uitglijden tijdens het lopen en valpartijen op de fiets.

De Stichting Consument en Veiligheid berekende afgelopen jaar nog dat tijdens de hevige sneeuwperiode van 14 tot en met 27 januari 2013 maar liefst 6.400 mensen na een glijpartij behandeld moesten worden op de Spoedeisende Hulpafdeling. Van alle slachtoffers zijn 5.600 mensen lopend onderuitgegaan. 850 slachtoffers hebben dat op of met de fiets gedaan.

Fracturen aan pols, arm, heup en been komen het meest voor: daarvoor zijn in die tweeweekse periode 4.100 mensen voor behandeld.

Vaker letselschade tijdens het lopen, minder tijdens het fietsen

Het hoge aantal voetgangers dat het slachtoffer wordt van de sneeuw en gladheid is zo hoog omdat aan voetpaden de minste aandacht wordt besteed. Fietsers daarentegen zijn steeds minder vaak het slachtoffer van de winterse omstandigheden, nu er door gemeenten steeds meer maatregelen worden genomen om ook op de fietspaden te strooien.

Letselschade door winters weer

Iedereen weet dat het op straat glad kan zijn en er daardoor een groter risico bestaat op uitglijden en vallen. Iedereen dient dan ook onder deze omstandigheden zelf maatregelen te nemen om valpartijen te voorkomen.  Indien u als gevolg van sneeuw of ijs ten val komt draagt u meestal uw eigen schade.

Schadevergoeding bij letselschade door winters weer?

Soms is iemand anders verantwoordelijk voor het letsel dat u hebt opgelopen. Dit is het geval als er iemand aangewezen kan worden die maatregelen had moeten nemen om de val te voorkomen. Als deze maatregelen niet zijn genomen, heeft diegene een gevaarlijke situatie gecreëerd.

Iemand kan vervolgens pas aansprakelijk gesteld worden voor uw schade, als door de gevaarlijke situatie een ander wordt blootgesteld aan een groter risico dan onder de gegeven omstandigheden verantwoord is en waarop een ‘normaal handelend persoon’ bedacht moet zijn.

Meer informatie?

Indien u letsel heeft opgelopen en vragen heeft over uw geleden schade, dan kunt u contact met ons opnemen. Utrecht Letselschade Advies kan u informeren over de mogelijkheden om de geleden schade te verhalen.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op