U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade in een verpleeghuis

Wanneer u of een van uw naasten is opgenomen in een verpleeghuis, is dit vaak om ervoor te zorgen dat er de juiste fysieke of mentale zorg en hulp geboden wordt. In een verpleeghuis werken verpleegkundigen en verzorgers die de benodigde hulp en aandacht kunnen bieden.

Helaas gaat dit niet altijd goed, en kan het voorkomen dat er zich een situatie voordoet die leidt tot letselschade. Dit kan komen door een medische fout, maar ook door een ongeval. Wanneer u of een van uw naasten letselschade heeft opgelopen tijdens het verblijf in een verpleeghuis, vraagt u zich wellicht af of u de instelling aansprakelijk kunt stellen. Utrecht Letselschade Advies helpt u graag.

Wie is er aansprakelijk bij letsel in een verpleeghuis?

Wanneer er door een fout van de verzorging of gebrek in de voorzieningen letselschade ontstaat in een verzorgingstehuis, is dit niet altijd te wijten aan de instelling. Soms is er een ongelukkige samenloop van omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer een bewoner schade oploopt door een val.

Er zijn ook gevallen waarbij het verpleeghuis wel aansprakelijk is. Bijvoorbeeld wanneer er fouten zijn gemaakt in de registratie of opvang van de patiënt, of wanneer er bijvoorbeeld door de inrichting van het verpleeghuis onveilige situaties zijn ontstaan. Het is afhankelijk van de omstandigheden wie er aansprakelijk is.

Verpleeghuis aansprakelijk stellen voor schadeposten

Wanneer er door een verwijtbare fout letselschade is ontstaan aan een (tijdelijke) bewoner van een verpleeghuis, kunt u de instelling hiervoor aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen. Hierbij heeft u de hulp nodig van een letselschade advocaat, welke gespecialiseerd is in het bijstaan van letselschadeslachtoffers.

Wanneer is er sprake van letselschade in een verpleeghuis?

Of het gaat om een botbreuk, mentale klachten of andere schadeposten: u heeft de mogelijkheid het verpleeghuis aansprakelijk te stellen wanneer er onzorgvuldig is gehandeld of onvoldoende maatregelen zijn genomen om het ongeval te voorkomen.

Bijstand van een letselschadeadvocaat

Om een schadeclaim in te dienen heeft u de bijstand van een letselschadeadvocaat nodig. Het team advocaten van Utrecht Letselschade Advies in Utrecht kan u bijstaan bij uw letselschadezaak, door heel Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in complexe schadegevallen en staan u bij gedurende het hele traject. We zorgen voor een maximale schadevergoeding.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening en het verhalen van schadeposten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team. Wij staan u graag te woord.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op