U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Schadevergoeding voor een blauwe plek: kan dat?

Een ongeluk komt altijd onverwacht. U glijdt uit over een natte vloer in de supermarkt, u bezweert zich aan een losse stoeptegel of u raakt binnenshuis gewond door een val van de trap.

Bij een ongeluk kunt u letsel oplopen. Dit kan in alle vormen: van zwaar letsel met blijvende klachten, tot een lichte kneuzing die snel weer herstelt. Ook de bekende ‘blauwe plek’ is een mogelijk gevolg van een ongeval.

Wanneer er een andere partij aansprakelijk is voor uw letsel, is een blauwe plek dan reden voor het eisen van een schadeclaim?

Wat is een blauwe plek?

Voor we aangeven of u voor een blauwe plek een schadevergoeding kunt krijgen, bekijken we eerst wat een blauwe plek eigenlijk is.

Een blauwe plek is spreektaal voor ‘ecchymose’: een verkleuring in de huid door een gescheurd bloedvat. Een blauwe plek heeft meestal geen medische behandeling nodig, maar kan wel vervelend zijn.  Een blauwe plek wordt ook wel een bloeduitstorting genoemd.

Een kneuzing of breuk gaat in veel gevallen gepaard met blauwe plekken. Dit hoeft niet zo te zijn.

Blauwe plek geen schade?

Wanneer u slachtoffer bent van een ongeval en u hierbij een blauwe plek heeft opgelopen, vraagt u zich misschien af of u hiervoor een schadeclaim kunt indienen bij de tegenpartij.

Het is afhankelijk van uw klachten, de aanleiding en ook de omstandigheden of een blauwe plek tot schade lijdt die u kunt claimen. In principe is een blauwe plek een vorm van letsel en kunt u hier uw schadeposten voor claimen bij de veroorzaker.

Het is echter de vraag tot welke financiële schade een blauwe plek lijdt. Als deze beperkt is, weegt de schade meestal niet op tegen de advocaatkosten en is het de vraag of u er beter van wordt om een advocaat in te schakelen. Dat neemt niet weg dat u altijd vrijblijvend advies kunt inwinnen.

Schadeclaim na blauwe plek

Een blauwe plek kan op verschillende manieren tot schade leiden waar u een claim voor kunt indienen. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer de blauwe plek ertoe leidt dat u uw werk niet kunt uitoefenen.
  • Wanneer u onkosten moet maken om de blauwe plek te verbergen.
  • Wanneer de blauwe plek tot gevolg heeft dat u andere onkosten moet maken.

Het zal niet vaak voorkomen dat een blauwe plek tot een schadeclaim lijdt. De advocaten van Utrecht Letselschade Advies helpen u graag en adviseren u over het afhandelen van uw letselschade.

Advies en bijstand van een letselschadeadvocaat

Het inschakelen van een letselschadeadvocaat heeft verschillende voordelen. Allereerst krijgt u professioneel advies over de haalbaarheid van uw zaak, en hulp bij het verzamelen van bewijs. Bovendien kan een letselschadeadvocaat u ontlasten in het proces. De advocaatkosten verhalen wij op de aansprakelijke tegenpartij.

Bent u slachtoffer van letselschade? Utrecht Letselschade Advies kan u helpen met het claimen van uw schadeposten. Neem vrijblijvend contact op met een ervaren letselschadeadvocaat. Wij helpen u bij het claimen van een maximale schadevergoeding


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op