U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Aantal verkeersdoden in 2012 gedaald

Het Centraal Bureau voor Statistiek heeft vorige week bevestigd dat het aantal verkeersdoden vorig jaar is gedaald. De ANWB, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland (VVN) maken zich wel zorgen over de geringe daling. Volgens hen neemt het aantal verkeersdoden onvoldoende af. Daarnaast is het aantal verkeersgewonden volgens de ANWB flink gestegen.

Verkeersongeval en de Fietsersbond

De Fietsersbond adviseert om meer 30-kilometerzones binnen de bebouwde kom te plaatsen. De meeste ernstige ongevallen worden veroorzaakt door een aanrijding met auto’s en vrachtvervoer. Door het plaatsen van aparte zones kunnen deze ongevallen volgens de Fietsersbond worden voorkomen.

Fietsongeluk en verzekering

Wanneer er een aanrijding tussen een fietser en automobilist plaatsvindt, wordt de fietser, de zwakke verkeersdeelnemer, door de wet beschermd. Ook indien de fietser het ongeval heeft veroorzaakt moet de verzekeraar van de automobilist de schade van de fietser vergoeden. In ieder geval 50% van de geleden schade van de fietser komt voor vergoeding in aanmerking. Bij kinderen onder de 14 jaar geldt dat hun volledige schade wordt vergoed (voor 100%).

Inventariseren van schade

Utrecht Letselschade Advies begeleidt mensen bij het inventariseren van de schade na een ongeval. Dit betekent dat ook de medische situatie wordt beoordeeld. De blijvende beperkingen worden in kaart gebracht en slachtoffers worden gereïntegreerd naar eigen of passende werkzaamheden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over verkeersongevallen en letselschade? Neem contact op met een ervaren letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op