U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Aangereden in de file? Zo zit het met de afwikkeling van letselschade

Er gebeuren dagelijks ongelukken, met of zonder letselschade, in de file in Nederland. Aanrijdingen in de file zijn niet verrassend, want Nederland is nu eenmaal een fileland. Dagelijks staan mensen op drukke trajecten in de file om naar hun werk te gaan.

Hoe zit het met de afwikkeling van letselschade als u wordt aangereden in de file?

Wie is aansprakelijk in de file?

Een letselschadezaak begint met het aansprakelijk stellen van een veroorzakende tegenpartij. Bij een aanrijding in de file kan het soms lastig zijn om te beoordelen wie de veroorzaker van de aanrijding is.

Meestal is dit de bestuurder van de auto die achterop uw auto rijdt. Soms is er echter sprake van een kettingbotsing, waardoor er meerdere bestuurders bij het ongeval betrokken zijn. Het beoordelen van de aansprakelijke partij kan dan complex zijn, omdat de betrokkenen dan nog wel eens naar elkaar willen wijzen.

In de praktijk wordt de schade afgewikkeld door de verzekeraar van de achterste auto en plegen de verzekeraars onderling verhaal op elkaar.

Ook kan degene die aangereden is aansprakelijk zijn, omdat hij of zij zonder verkeersnood plotseling heel hard heeft geremd. Hiervoor geldt wel dat de achterliggende bestuurder voldoende afstand moet hebben gehouden. In de file is dit soms lastig te beoordelen. In de praktijk is bijna nooit sprake van deze situatie en is meestal de achterop rijdende partij aansprakelijk.

Bewijsmateriaal aanrijding in file verzamelen

Na een aanrijding in de file dient u direct een Europees schadeformulier in te vullen. Probeer dit formulier altijd zo compleet mogelijk in te (laten) vullen. De gegevens heeft u later nodig bij de afwikkeling van de letselschadezaak. Verder is het verstandig om bewijsmateriaal te verzamelen, zoals foto’s van de situatie en gegevens van getuigen.

Na een ongeval is het altijd verstandig om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan. Ook als u vermoedt dat u geen letsel heeft opgelopen. Symptomen van een whiplash kunnen pas later aan het licht komen. Uw huisarts zal alles registreren in het medisch dossier, dat u later mogelijk nodig heeft als bewijsmateriaal bij het claimen van een schadevergoeding.

Inschakelen letselschadeadvocaat

Als u letselschade oploopt door een aanrijding in de file, is het verstandig om zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat in te schakelen. De letselschadeadvocaat helpt u met het aansprakelijkheidsonderzoek en neemt u complexe zaken uit handen.

Zo dienen alle schadeposten van het ongeluk in de file in kaart te worden gebracht en de schadevergoeding berekend te worden, wat een complexe aangelegenheid kan zijn. Vakinhoudelijke kennis en ervaring zijn onmisbaar om ervoor te zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Letselschade advocaat Utrecht

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval in de file en bent u op zoek naar een ervaren letselschadeadvocaat? Utrecht Letselschade Advies kan u helpen met het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verhalen van de schade bij een verkeersongeval. Neem gerust contact op voor een kennismaking.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op