U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Wanneer een letselschadeadvocaat inschakelen?

Door een ongeval kan uw hele leven ineens op zijn kop staan. Logischerwijs is uw herstel het eerste waar u mee bezig wilt zijn. Toch is het verstandig om ook zo snel mogelijk aandacht te besteden aan de financiële afwikkeling; vooral bij grotere schades. De financiële gevolgen van een ongeval zijn namelijk vaak pas later merkbaar.

Om te voorkomen dat u later met financiële problemen krijgt te maken is het daarom verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Het liefst zo spoedig mogelijk na het ongeval. De letselschadeadvocaat kan een hoop werk voor u uit handen nemen. In deze blog vertellen wij u meer over het inschakelen van een letselschadeadvocaat.

Schakel zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat in

U kunt het beste zo snel mogelijk na het ongeval een letselschadeadvocaat inschakelen. Indien u dit niet doet, loopt u een groot risico dat alles gehaast wordt afgehandeld via de aansprakelijkheidsverzekeraar van de tegenpartij. Vaak blijkt achteraf dat er dan een te laag bedrag voor letselschade is vergoed. Als er eenmaal een ondertekende overeenkomst met de verzekeraar is, kan een letselschadeadvocaat niet veel meer doen.

Letselschadeadvocaat regelt voorschot

Een letselschadeadvocaat kan direct een zo hoog mogelijk voorschot op de schadevergoeding voor u regelen. Het afhandelen van de totale letselschadezaak kan namelijk lang duren.

Door een voorschot voorkomt u financiële problemen, omdat u door het ongeval te maken kunt krijgen met kosten voor medische hulp, huishoudelijke hulp of inkomensverlies. De daadwerkelijke hoogte van het voorschot is afhankelijk van de schade.

Formeel aansprakelijk stellen tegenpartij

Een belangrijke taak van de letselschadeadvocaat is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het onderbouwen van de schade. Hiervoor moet wel bewijs worden aangevoerd.

De letselschadeadvocaat verzamelt hiervoor documenten, regelt een onafhankelijk medisch onderzoek door een medisch specialist en maakt een inventarisatie van de geleden schade. Vervolgens kan er een claim worden ingediend bij de tegenpartij.

Hierna volgen meestal onderhandelingen die uiteindelijk in de meeste gevallen leiden tot overeenstemming met de verzekeraar.

Kosten letselschadeadvocaat

Veel mensen denken dat het inhuren van een advocaat veel kosten met zich meebrengt. Als letselschadeslachtoffer hoeft u zich daar echter geen zorgen over te maken. Uw letselschadeadvocaat is namelijk in veel gevallen kosteloos voor het slachtoffer.

De kosten worden verhaald op de aansprakelijke tegenpartij, aangezien deze advocaatkosten volgens de wet ook gezien worden als schadepost.

Vandaar dat u met het inschakelen van een letselschadeadvocaat eigenlijk niets te verliezen heeft en alles te winnen.

Letelschadeadvocaat Utrecht

Bent u slachtoffer van een ongeval en bent u op zoek naar een ervaren letselschade advocaat/? Utrecht Letselschade Advies kan u helpen met het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verhalen van de schade. Neem gerust contact op voor een kennismaking.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op