U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Advies SER arbeidsgerelateerde zorg

Vorige maand heeft de commissie Arbeidsomstandigheden van de Sociaal Economische Raad (SER) een advies over de arbeidsgerelateerde zorg uitgebracht. Volgens de SER moet de kwaliteit van de arbeidsgerelateerde zorg worden verbeterd.

Arbeidsgerelateerde zorg en de rol van de bedrijfsarts

Arbeidsgerelateerde zorg betreft de zorg welke door bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, re-integratiespecialisten en andere arbeidsspecifieke professionals worden aangeboden. De arbeidsgerelateerde zorg richt zich op beroepsziekten en arbeidsrelevante klachten en aandoeningen.

Het advies gaat onder andere in op de rol van de bedrijfsarts.

De FNV vakcentrales en MKB Nederland benadrukken het belang van financiële onafhankelijkheid van de bedrijfsarts. Volgens de FNV bevat het huidige systeem te veel prikkels om verzuim tegen te gaan en te weinig prikkels als het gaat om preventie.

Kwaliteitsslag arbeidsgerelateerde zorg 

Er is een kwaliteitsslag nodig in de arbeidsgerelateerde zorg volgens de SER-commissie. De kwaliteitsslag is gericht op de volgende punten: effectiviteit, kennis van zaken, aandacht voor preventie en re-integratie én toegankelijkheid voor alle werkenden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de rol van de bedrijfsarts of over andere arbeidsgerelateerde zorgNeem gerust contact op met een ervaren letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies.

 


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op