U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Crush-letsel: wat nu?

Het kan heel ingrijpend zijn om letselschade op te lopen. Niet alleen is het moeilijk om (tijdelijk) beperkt te zijn; letsel kan ook gepaard gaan met veel pijn en verdriet. Een vorm van letselschade die u kunt oplopen is crush-letsel. Wij leggen u uit wat dat precies is en wat de stappen zijn die u onderneemt bij het claimen van de letselschade. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Crush-letsel: wat is het en hoe loopt u het op?

Crush-letsel is al het letsel dat u oploopt door de beklemming of beknelling van een lichaamsdeel. U kunt bijvoorbeeld bekneld raken in de auto bij een verkeersongeval. Het letsel dat u door de beknelling oploopt, noemen we crush-letsel.

Crush-letsel kan variëren van een bloeduitstorting of kneuzing tot botbreuken of whiplash. Zelfs een amputatie kan onder deze categorie vallen.

Naast het verkeer kunt u crush-letsel oplopen op de werkvloer, bijvoorbeeld door beklemming onder bouwmateriaal of een omgevallen kast. En natuurlijk zijn er talloze andere manieren om crush-letsel op te lopen.

Een schadevergoeding voor crush-letsel

Als iemand anders deels of volledig verantwoordelijk is voor uw verwonding, kunt u ervoor kiezen een schadevergoeding te claimen. Zo draait u niet zelf op voor de kosten die u maakt en is het soms zelfs mogelijk compensatie te krijgen voor de emotionele (niet-materiële) schade die u hebt opgelopen. Een letselschadeadvocaat helpt u graag bij het in kaart brengen en verhalen van uw schade. Bij kosten moet u denken aan medische kosten, maar ook bijvoorbeeld:

  • Reiskosten
  • Compensatie voor het mislopen van inkomsten
  • Kosten voor aanpassingen aan uw woning
  • Kosten voor thuishulp
  • Kosten voor rechtsbijstand

En zo zijn er nog talloze andere kostenposten waar wij u graag op wijzen.

Rechtsbijstand bij crush-letsel

Samen met u brengen wij de schade in kaart, zodat u zelf zo min mogelijk hoeft op te draaien voor de gevolgen van het ongeluk.

Wij claimen voor u de gemaakte kosten, zoals de eerste medische behandelingen en reiskosten. Daarnaast kijken we naar de lange termijn, waarbij u mogelijk langdurige fysiotherapie moet volgen of zelfs (deels) arbeidsongeschikt raakt. In dat geval mist u niet alleen salaris, maar ook bijkomende inkomsten uit vakantiegeld, een dertiende maand, bonussen, fooien; noem maar op. Al deze kosten kunt u verhalen op de tegenpartij en wij spannen ons in voor een maximale schadevergoeding. Zo ontvangt u zo veel mogelijk waar u recht op hebt.

Letselschade advocaat

Heeft u crush-letsel opgelopen? Bij een letselschadezaak komt veel kijken. Het is raadzaam om een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in te schakelen. Een letselschadeadvocaat kan uw zorgen wegnemen, zodat u zich kunt richten op herstel.

Wilt u advies over uw situatie? Neem vrijblijvend contact op met een gespecialiseerde letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij helpen u graag!


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op