U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Een verkeersongeval en geen gordel om: wat nu?

U wordt aangereden in het verkeer en loopt daarbij letselschade op, maar u droeg geen gordel? Heeft u dan recht op een schadevergoeding van de aanrijder?

Een ongeval is natuurlijk een vervelende gebeurtenis. U kunt te maken krijgen met veel schadeposten en mogelijk (tijdelijk) arbeidsongeschikt worden. Als iemand anders het ongeluk heeft veroorzaakt en de aansprakelijkheid is erkend, heeft u recht op een schadevergoeding van de verzekeraar van de wederpartij.

Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor smartengeld voor verdriet en de gederfde levensvreugde. In deze blog leest u hoe dit zit als u geen gordel om had tijdens het verkeersongeval.

Gordelkorting bij letselschade

Als u letselschade oploopt door een aanrijding en u droeg geen gordel, dan is er vaak sprake van een zekere mate van eigen schuld voor het ontstaan van het letsel. Het dragen van een gordel is bovendien wettelijk verplicht in het verkeer. Daarom is er in dergelijke situaties vaak sprake van gordelkorting.

Gordelkorting betekent dat er een vermindering wordt toegepast op de schadevergoeding, omdat u geen gordel droeg. U krijgt dan dus een lagere vergoeding uitgekeerd, dan wanneer u wel een gordel had gedragen.

Het percentage aan gordelkorting hangt af van verschillende factoren, waaronder de toedracht van het ongeval en de ernst van het letsel. De korting kan oplopen tot 25 procent van de totale schadevergoeding. Deze korting geldt ook voor medepassagiers.

Bij ernstig letsel kan een gordelkorting van 25 procent om een zeer hoog bedrag gaan. Daarnaast loopt u zonder gordel meer risico op ernstig letsel en is de overlevingskans bij een ongeval aanzienlijk kleiner. Draag dus te allen tijde een gordel in het verkeer!

Letselschadeadvocaat inschakelen

Na een verkeersongeluk waarbij u letselschade oploopt, krijgt u te maken met het regelen van zaken omtrent uw herstel en de nodige juridische rompslomp. Als u bovendien geen gordel droeg, kan dit een letselschadezaak nog complexer maken inclusief gordelkorting.

Om deze redenen is het belangrijk dat u spoedig na het ongeval een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in de arm neemt. De advocaat kan u al het juridische werk uit handen nemen en zal er alles aan doen om voor u een zo hoog mogelijke schadevergoeding te vorderen en een zo gunstig mogelijke gordelkorting te bewerkstelligen.

Letselschadeadvocaat Utrecht

Heeft u letselschade opgelopen door een aanrijding en droeg u geen gordel? Neem dan contact op met een letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij helpen u bij de gehele afwikkeling van de letselschadezaak.

Neem contact op voor een kennismaking. Het eerste kennismakingsgesprek is bij Utrecht Letselschade Advies altijd gratis.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op