U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Kort verslag Faro-vliegramp zitting slachtoffers tegen Martinair

Op maandag 13 januari 2014 vond de rechtszitting plaats met betrekking tot de vliegramp van 21 december 1992 te Faro, waarbij 56 mensen om het leven kwamen. Tijdens de zitting waren zowel de slachtoffers van de vliegramp, Martinair en hun advocaten aanwezig.

Onderzoek Horlings

De luchtvaartonderzoeker de heer ing. H. Horlings heeft een uiteenzetting gegeven van zijn analyse uit 2011 over de toedracht van het ongeval. Hij heeft de objectieve datagegevens uit de zwarte doos en de cockpit videorecorder onderzocht en is daarbij tot de conclusie gekomen dat niet een windshear de oorzaak van het ongeval is geweest, maar dat de piloten fout op fout hebben gestapeld.

De advocaten van de slachtoffers hebben aan de hand van de presentatie van Horlings gesteld dat de piloten bewust roekeloos hebben gehandeld. De slachtoffers willen erkenning dat er indertijd door de bemanning fouten zijn gemaakt.

Thans heeft de rechtbank de zaak in beraad en zal zich een oordeel moeten vormen.

Bekijk hier de rapportage over de Faro-vliegramp van Hart van Nederland.

Meer informatie over de Faro-vliegramp?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de Faro-vliegramp. Houd onze website dan in de gaten of volg ons op Twitter.

Wilt u graag een van onze advocaten spreken?


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op