U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letsel bij een ongeval in het buitenland: wat nu?

Wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland, wilt u een onbezorgde tijd beleven. Het kan uw vakantie dan ook flink verpesten, als u tijdens deze periode van ontspanning in aanraking komt met letselschade.

Of u nu zelf slachtoffer wordt of dat een van uw reisgenoten bij een ongeval betrokken raakt: letselschade drukt een stempel op de vakantie. Ernstige letselschade kan bovendien gevolgen hebben die vele malen groter zijn dan enkel het verpesten van uw vakantieperiode.

Ook u kunt betrokken raken bij een ongeval in het buitenland. Immers, overal ter wereld schuilt het gevaar in een klein hoekje.

Wat te doen bij letsel in het buitenland?

Wanneer u letsel oploopt, heeft u natuurlijk als eerste medische hulp nodig. Zorg dat u een lokale dokter, ziekenhuis of een medisch specialist bezoekt die u kan helpen met uw letsel.

Indien mogelijk is het verstandig om ook direct bewijsmateriaal te verzamelen. Maak foto’s, schrijf gegevens op van getuigen en zorg dat u mogelijke bewijsmaterialen veiligstelt. Het kan heel vervelend zijn wanneer u in een later stadium bewijsmateriaal mist.

Ook is het verstandig spoedig contact op te nemen met een letselschadeadvocaat. Uw advocaat in Nederland kan u adviseren of doorverwijzen naar een betrouwbare specialist die gespecialiseerd is in het rechtssysteem van uw vakantieland.

Wie is aansprakelijk voor uw letsel in het buitenland?

Wanneer u in het buitenland bij een ongeval betrokken raakt, is het vaststellen van de aansprakelijkheid soms lastig. U bent vaak onbekend met de lokale regels of zelfs de taal.

Wie er aansprakelijk is voor het letsel, is afhankelijk van het lokale rechtssysteem. U bent als bezoeker verplicht om zich aan de lokale wetten te houden.  Hier vallen ook de verkeers- en aansprakelijkheidsregels onder.

Ongeluk met een Nederlander in het buitenland

De enige uitzondering is wanneer de andere partij ook de Nederlandse nationaliteit heeft. Ook dan zijn de lokale (verkeers)regels en wetten leidend voor de schuldvraag, maar in dat geval wordt er vaak door de buitenlandse verzekeraar een Nederlandse vertegenwoordiger ingeschakeld zodat u uw schade in uw eigen taal kunt afhandelen.

Schakel bijstand in van een letselschade advocaat       

Om een proces als dit soepel te laten verlopen, heeft u bijstand nodig. Een letselschade advocaat is ervaren met letselschadezaken en weet precies waar u mee geholpen bent. Met deze hulp kunt u de juiste claim indienen en een maximale vergoeding eisen.

Heeft u vragen of wilt u dat Utrecht Letselschade Advies uw zaak afwikkelt? Neem dan contact met ons op. Het eerste kennismakingsgesprek bij Utrecht Letselschade Advies is altijd gratis.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op