U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade als bijrijder: hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Bent u als bijrijder of inzittende betrokken geweest bij een verkeersongeval en heeft u letselschade opgelopen? Dan vraagt u zich misschien af of u een schadevergoeding kunt claimen en wie u aansprakelijk kunt stellen. In deze blog vertellen wij u meer over de mogelijkheden bij letselschade als bijrijder.

Wanneer recht op schadevergoeding als bijrijder

Als u als bijrijder letsel oploopt bij een verkeersongeval heeft u volgens de wet altijd recht op schadevergoeding. U heeft recht op vergoeding van zowel materiële als immateriële schade.

Deze schadevergoeding dient uitbetaald te worden door de verzekeringsmaatschappij van het voertuig waarin u meereed of door de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij.

Schaderegeling Schuldloze Derde

Als bijrijder kunt u snel uw schade vergoed krijgen via de “Schaderegeling Schuldloze Derde”. In deze regeling is bepaald dat de bijrijder, indien deze zonder enige schuld betrokken is geraakt bij een ongeval, altijd zijn volledige schade direct kan claimen. Zelfs als de aansprakelijkheid nog niet is erkend.

Dit voorkomt dat het slachtoffer dat geen schuld heeft lang moet wachten op een schadevergoeding door getouwtrek van betrokken verzekeraars. Het kan door langlopende discussies namelijk lang kan duren voordat één verzekeraar de aansprakelijkheid erkent.

De schuldloze derde regeling is dus bedoeld om u niet nog meer de dupe te laten worden van een ongeval.

Schade direct verhalen bij bestuurder

U kunt als schuldloze derde uw schade direct verhalen op de verzekering van de auto waarin u meereed. Deze verzekeraar is verplicht de schadeclaim direct af te handelen. Indien later blijkt dat een andere verzekeraar aansprakelijk is, dan verrekenen de verzekeraars onderling de voorgeschoten schadevergoeding.

Letselschadeadvocaat Utrecht

Bent u als inzittende slachtoffer geworden van een verkeersongeval en wilt u een schadevergoeding claimen? Dan is het raadzaam contact op te nemen met een letselschadeadvocaat. Deze kan een hoop werk voor u uit handen nemen, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Als slachtoffer van letselschade heeft u recht op kosteloze juridische bijstand. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat kost u dus niets. Voor meer informatie, neem contact op met een gespecialiseerde letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op