U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Nieuwe regeling Schuldloze derde

Ongeveer 1 op de 5 slachtoffers van een verkeersongeval raakt als inzittende of opzittende van een voertuig gewond. Deze gewonde wordt de schuldloze derde genoemd. Hierbij geldt dat deze persoon geen schuld treft aan het ongeval en dat het schadegeval niet aan hem toe te rekenen is.

Nieuwe regeling Schuldloze derde

In veel letselschadezaken is onenigheid over welke verzekeraar de schade moet betalen van de schuldloze derde. Daarom treedt in 2017 een nieuwe regeling in werking.

Schade rechtstreeks verhalen

In 2017 treedt een nieuwe regeling in werking rondom de schuldloze derde. Wanneer je als schuldloze derde betrokken raakt bij een verkeersongeval kun je vanaf 1 april 2017 rechtstreeks jouw schade verhalen bij de verzekeraar van het voertuig waarin je je bevond.

Eerdere regeling rondom schuldloze derde

Eerder bestond de schuldloze derde regeling al. Daarin was echter nog niet bepaald dat de WAM-verzekeraar van het voertuig waarin de schuldloze inzittende of opzittende zich bevond optreedt als regelend verzekeraar.

Voordelen

De nieuwe regeling biedt veel voordelen. Als slachtoffer word je vanaf 1 april 2017 niet geconfronteerd met discussies tussen verzekeraars over wie als regelend verzekeraar moet optreden. De schadebehandeling kan dus efficiënter worden opgepakt.

Letselschade advocaat

Ben je als schuldloze derde betrokken bij een verkeersongeval? Neem dan contact op met een letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij helpen je de schade te verhalen op de verzekeraar van het voertuig waar je in of op zat.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op