U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade door fietsongeval

Jaarlijks moeten er maar liefst zo’n 78.000 mensen behandeld worden voor de gevolgen van een fietsongeval. Onlangs is er een project gestart om dit aantal omlaag te brengen.

Zes gemeenten hebben namelijk zogenaamde ‘flexibele fietspaaltjes’ geplaatst. Deze paal moet ervoor zorgen dat de fietser bij een botsing geen ernstige verwondingen oploopt doordat de paal de botsenergie beter absorbeert. Bovendien zijn de nieuwe paaltjes uitgerust met led-verlichting en een ribbelmarkering. De palen hebben een gunstig effect, nu auto’s op deze manier van de fietspaden worden geweerd.

Beleidsimpuls Verkeersveiligheid ter voorkoming van letselschade

Deze pilot maakt onderdeel uit van de ‘Beleidsimpuls Verkeersveiligheid’, opgesteld door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De beleidsimpuls is gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid van de risicogroepen ouderen, fietsers en jonge bestuurders.

Andere (voorgenomen) projecten die onderdeel uitmaken van de Beleidsimpuls Verkeersveiligheid zijn onder andere:

  • het opstellen van een zebrapad-checklist voor gemeenten om te kunnen bepalen of het zebrapad veilig is voor senioren
  • het ontwerpen van een ANWB-website waarop verkeersregels makkelijk te vinden en uitgelegd zijn
  • het opstarten van een Veilig Verkeer Nederland meldpunt waar burgers gevaarlijke situaties in hun buurt kunnen melden.

Zelf letselschade door fietsongeval opgelopen?

Indien u zelf letselschade hebt opgelopen door een verkeersongeval dan kunt u contact opnemen met Utrecht Letselschade Advies. Wij kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden voor het verhaal van uw geleden schade.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op