U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade na een ongeval: wat kunt u doen?

Als u betrokken bent geraakt bij een ongeval en daarbij letselschade heeft opgelopen, kan er veel op u afkomen.

Zo kunt u te maken krijgen met de huisarts of het ziekenhuis, onverwachte medische rekeningen die betaald moeten worden, ziekmelding op het werk en meer.

Een letselschade advocaat kan veel zaken voor u uit handen nemen, zoals het contact opnemen met de wederpartij. Ook kan uw belangenbehartiger een voorschot regelen bij de verzekeraar, zodat u de rekeningen kunt blijven betalen.

Er zijn ook zaken waar u zelf op kunt letten na het ongeval.

Direct na het ongeval: gegevens van getuigen

Om de oorzaak van het letsel aan te kunnen tonen is het belangrijk de gegevens van getuigen te noteren (naam, adres, eventueel kenteken).

Ook is informatie over de locatie nodig, het liefst zo snel mogelijk nadat het ongeval heeft plaatsgevonden. Maak foto’s van de plaats van het ongeval.

Het is belangrijk om te weten dat u na het ongeval nooit in moet gaan op voorstellen om de schade direct te regelen. De schade is nog niet duidelijk te overzien waardoor u op een later moment bedrogen uit kunt komen.

Letselschade opgelopen? Bezoek een arts

Om de oorzaak en de omvang van het letsel aan te tonen, is het belangrijk om u onder behandeling van de huisarts en de medisch specialist te stellen. De specialist kan het letsel onderzoeken en zorg dragen voor het verdere herstel van uw genezing.

Ook indien de klachten niet direct na het ongeval ontstaan maar pas ’s avonds of de volgende dag, is het verstandig om de huisarts te bezoeken.

Ten slotte kunt u ook een huisarts bezoeken wanneer u langere tijd last heeft van slaapproblemen, verkeersangst, flashbacks of psychische problemen, en u het vermoeden heeft dat deze problemen in verband kunnen staan met het ongeval.

Ziekmelding bij werkgever

Indien nodig, dient u zich ook ziek te melden bij uw werkgever. Als werknemer heeft u de plicht de werkgever zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Heeft u of iemand in uw omgeving letselschade opgelopen? Neem contact op met een ervaren letselschade advocaat.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op