U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Aansprakelijkheid vervoerder bij tramongeval Den Haag

11 september 2012 – Bij een aanrijding tussen twee trams in Den Haag in de buurt van Holland Spoor zijn 36 mensen gewond geraakt. Bij het ongeval is tram 11 bovenop tram 9 gebotst, naar de oorzaak van de aanrijding lopen verschillende onderzoeken.

Aansprakelijkheid vervoerder bij ongeval openbaar vervoer

Wanneer sprake is van een ongeval met betrekking tot een tram, bus, metro of trein zijn er verschillende regels van toepassing. De hoofdregel is dat bij een ongeval in het openbaar vervoer de vervoerder op grond van artikel 8:105 Burgerlijk Wetboek aansprakelijk is voor het letsel van de reiziger.

In principe is de aansprakelijkheid een gegeven, tenzij de vervoerder kan bewijzen dat het ongeval niet te vermijden was en hij een geslaagd beroep op overmacht doet. Hierin slaagt de vervoerder niet wanneer het een fout van de bestuurder betreft of indien het vervoermiddel niet goed functioneerde waardoor het ongeval is ontstaan. De rechtsvordering verjaart drie jaar na het ongeval.

Meer informatie

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval in het openbaar vervoer en heeft u hierbij schade opgelopen? Neem dan gerust contact met ons opUtrecht Letselschade Advies heeft ruime ervaring in dergelijke procedures.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op