U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Waarschuwingsplicht bijwerkingen geneesmiddel

Een man waarbij in 1996 Parkinson is geconstateerd doet in de periode van 1997 tot 2000 mee aan een onderzoek naar het geneesmiddel Permax, een geneesmiddel tegen Parkinson. Vanaf 1998 krijgt de man problemen met overmatig alcoholgebruik en een gokverslaving. Dergelijke problemen heeft de man vóór het gebruik van Permax nooit gehad.

De alcohol- en gokverslaving zorgen er voor dat de man zijn baan, zijn relatie en zijn vrienden kwijt raakt.

In 2005 komt aan het licht dat gokverslaving een van de bijwerkingen is van het geneesmiddel Permax. In 2006 wordt deze bijwerking voor het eerst in de bijsluiter van het geneesmiddel opgenomen. De man stelt de fabrikant van Permax aansprakelijk voor de gevolgen van de bijwerkingen van het medicijngebruik.

Gebrekkig geneesmiddel

De vraag in deze zaak is of het geneesmiddel gebrekkig is omdat in de bijsluiter niet de bijwerking van gokverslaving stond opgenomen. Hoe ver strekt de waarschuwingsplicht van de fabrikant voor bijwerkingen van een geneesmiddel?

Schadevergoeding

Indien de fabrikant al vóór 2006 op de hoogte had kunnen zijn van de bijwerkingen, is er een reële kans op schadevergoeding voor de gedupeerden. Ook met betrekking tot letselschade na medicijngebruik kunt u vrijblijvend contact opnemen met Utrecht Letselschade Advies.

Meer informatie?

Heeft u te maken met letselschade door de bijwerkingen van een geneesmiddel? Neem eens contact op met een ervaren letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op