U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Wajong uitkering en letselschade

Als kinderen op jonge leeftijd letselschade oplopen na een ongeval en daardoor niet in staat zijn om te gaan werken, krijgen ze een Wajong uitkering.

In Nederland hebben ongeveer 240.000 mensen een Wajong uitkering. Vroeger werd er na het toekennen van de uitkering slechts sporadisch gekeurd. De overheid ging ervan uit dat er geen verandering meer zou ontstaan in de werksituatie van de jong gehandicapte.

Opnieuw keuren Wajong gerechtigden

Om te bezuinigen heeft het kabinet besloten om alle Wajong gerechtigden in 2014 opnieuw te keuren.

Naar verwachting zal meer dan de helft van de huidige uitkeringsgerechtigden niet meer aan de voorwaarden voldoen en dus geen Wajong uitkering meer krijgen. Die groep zal werk moeten gaan zoeken.

Omdat al die mensen een handicap hebben en de huidige arbeidsmarkt zeer lastig is om werk te vinden, is de kans zeer klein dat ze ergens een baan zullen vinden. Veelal rest dan de Bijstand.

Afwikkelen letselschade en Wajong uitkering

Bij de afhandeling van een letselschadezaak wordt de Wajong uitkering als inkomen gezien en betrokken bij de vergelijking van de situatie zonder en met ongeval.

Indien u het slachtoffer van een ongeval bent en uw inkomensverlies voor de toekomst moet worden uitgerekend, doet u er gezien het voorgaande verstandig aan om er niet van uit te gaan dat u tot uw pensioen een Wajong uitkering zal krijgen. Vraag advies en neem een voorbehoud op.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van de ervaren letselschade advocaten van Utrecht Letselschade Advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op