U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Winkelcentrum aansprakelijk stellen voor letselschade na val: kan dat?

In de vele winkelcentra komen dagelijks honderden tot duizenden mensen. Het is dus goed mogelijk dat hier een ongeluk met letsel plaatsvindt. Een bezoeker kan de laatste traptrede missen en struikelen, uitglijden over een losse mat of op een andere manier letselschade oplopen.

In de meeste gevallen heeft een ongeluk in een winkelcentrum gelukkig beperkte gevolgen. Het slachtoffer schrikt en loopt wellicht een blauwe plek of pijnlijke knie op, maar geen ernstig letsel.

Helaas is dit niet altijd het geval. Ook bij ‘onschuldig’ struikelen kunt u ernstig letsel oplopen. In hoeverre is dit uw eigen schuld, en in welk geval kunt u het winkelcentrum aansprakelijk stellen?

Winkelcentrum aansprakelijk voor letsel

Wanneer u gewond raakt door een val in het winkelcentrum, is het van de omstandigheden afhankelijk wie u aansprakelijk kunt stellen. Als er geen gebrek of gevaarlijke situatie was, is de kans vaak klein dat u de beheerder van het winkelcentrum succesvol voor uw letsel aansprakelijk kunt stellen. De schade is dan niet aan het winkelcentrum te wijten, maar aan een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Echter, het is ook mogelijk dat het winkelcentrum wel verantwoordelijk is voor uw schade. Bijvoorbeeld bij een te gladde vloer, of een slecht zichtbare drempel of opstap. Of bij een rondslingerende deurmat of gebrekkig onderhoud. Dit noemen we Letselschade door gebrekkige wegen en gebouwen.

Hulp bij aansprakelijk stellen

Wilt u weten of u een partij aansprakelijk kunt stellen voor de schadeposten bij uw ongeluk? Neem dan direct contact op met een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij kunnen u geheel vrijblijvend adviseren over uw mogelijkheden.

Zorgplicht en beheerdersaansprakelijkheid

Een winkelcentrum (of de beheerder van het winkelcentrum) heeft een zorgplicht naar haar bezoekers. Een publiek toegankelijke binnenruimte moet aan verschillende veiligheidsvoorschriften voldoen. Er moet worden schoongemaakt volgens een schema, er moet worden gewaarschuwd voor eventueel gladde vloeren door nat weer en de inrichting moet goed onderhouden zijn om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Dit is vergelijkbaar met wegbeheerdersaansprakelijkheid. De beheerder van een openbare weg kan aansprakelijk gehouden worden voor schadeposten, wanneer de beheerder niet aan de onderhoudsplicht heeft voldaan.

Bewijsmateriaal verzamelen

Wanneer u van mening bent dat een tegenpartij verantwoordelijk is voor uw letsel, dient u dit te bewijzen. Zonder bewijs is het lastig om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Utrecht Letselschade Advies helpt u graag met het verzamelen van bewijs. Naast getuigen van de situatie kunnen ook videobeelden van bewakingscamera’s en een rapport van een medisch specialist als bewijs dienen.

Bewijs verzamelen is niet altijd gemakkelijk. Wij kunnen u helpen bij het verzamelen en toepassen van het bewijs, om de tegenpartij met succes aansprakelijk te stellen.

Winkelcentrum aansprakelijk stellen

Wilt u een winkelcentrum aansprakelijk stellen omdat u daar letselschade heeft opgelopen? Dan is het verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies helpt u graag bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het inventariseren en verhalen van de letselschade. Behoefte aan meer informatie of een vrijblijvend advies? Neem gerust contact op!


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op