U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Aantal verkeersongevallen met auto’s toegenomen

Uit een recent onderzoek van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het aantal verkeersongevallen met auto’s toeneemt.

Harde cijfers

In 2014 waren er nog 462.000 ongevallen met particuliere auto’s, in 2015 waren dat er 502.000. Een stijging van 8 procent.

Ook het aantal ongevallen met vrachtauto’s, bestelbusjes en leaseauto’s is met 6,5 procent gestegen van 790.000 in 2014 naar 841.000 in 2015.

Meer verkeersdoden

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat het aantal verkeersdoden gestegen was van 570 in 2014 naar 621 in 2015. De stijging van het aantal verkeersdoden lijkt parallel te lopen met de stijging van het aantal verkeersongevallen met auto’s.

In Noord-Brabant en Limburg bleken volgens het onderzoek de meeste ongevallen geclaimd te worden. Ook blijkt dat jonge en oude bestuurders een hoger risico vormen op de weg.

Oorzaken en oplossingen

Als een van de mogelijke oorzaken van de stijging van het aantal ongevallen wordt genoemd het gebruik van de smartphone in het verkeer. Appen, mailen, bellen en het gebruik van social media achter het stuur leidt af. Daadwerkelijke cijfers over het aantal ongevallen als gevolg van het gebruik van de smartphone zijn er nog niet.

Een betere handhaving door de politie zou een positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Een van de andere oplossingen om verdere stijging van het aantal ongevallen tegen te gaan is het verbeteren van de infrastructuur.

Doelstelling

Het doel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is om het aantal verkeersdoden in 2020 terug te dringen tot maximaal 500. Ook zouden er maximaal 10.600 ernstige gewonden mogen vallen.

Meer informatie over letselschade na een verkeersongeval? Neem contact op met een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op