U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Verkeersongeval? Vanaf nu kun je mobiel de schade melden!

Verzekeraars gaan mee met het digitale tijdperk door mensen hun schade als gevolg van verkeersongevallen mobiel te kunnen laten melden. Dit geldt voor verkeersongevallen met motorrijtuigen, maar ook voor verkeersongevallen tussen fietsers of eenzijdige verkeersongevallen.

Mobiel schade melden met een app

Sinds enkele weken is de website www.mobielschademelden.nl online. Tevens is er een app ontwikkeld. In plaats van een Europees aanrijdingsformulier in te vullen, kun je vanaf nu online alle gegevens van de aanrijding invullen.

Foto’s en GPS

In de app kunnen direct foto’s toegevoegd worden en gegevens van getuigen ingevuld worden. Door middel van GPS wordt de ongevalslocatie geregistreerd. Een van de twee partijen vult de app of website in, de andere partij bevestigt via een sms de juistheid van de gegevens.

Informatie over letselschade

Ook in gevallen van letselschade kunnen de gegevens van het slachtoffer en de informatie over het opgelopen letsel ingevuld worden.

Afhandeling schademelding

De schademelding wordt via de app doorgestuurd naar de verzekeraar van de betrokken motorrijtuig(en). Op deze manier is een verzekeraar sneller op de hoogte van de schade.

Meer verkeersveiligheid

Door de mobiele schademelding wordt het melden van schades door verkeersongevallen makkelijker gemaakt. Ook kunnen er meer ongevallen in kaart gebracht worden om zo de verkeersveiligheid te vergroten. Het Europees aanrijdingsformulier is overigens nog gewoon gebruiken.

Meer weten over verkeersongevallen en letselschade? Neem contact op met een letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies in Utrecht.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op