U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Automobilist rijdt door na aanrijding: kan letselschade nog vergoed worden?

Het komt helaas nog altijd voor: een automobilist die doorrijdt na een aanrijding met letsel tot gevolg. Als u bent aangereden door een automobilist die is doorgereden vraagt u zich waarschijnlijk af of u schade kunt claimen. Het antwoord daarop is: ja.

Als de dader onbekend is kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Het verzoek tot een schadeclaim bij het Waarborgfonds Motorverkeer moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Doorrijden na aanrijding is strafbaar

Doorrijden na een aanrijding is uiteraard strafbaar. Het maakt hierbij niet uit wie het ongeluk veroorzaakt heeft. De straf voor het doorrijden varieert van een geldboete tot enkele maanden gevangenisstraf. Als de bestuurder het ongeval tevens veroorzaakt heeft of bijvoorbeeld onder invloed heeft gereden, dan worden ook daar nog straffen voor opgelegd.

Als de doorrijder zich binnen 12 uur na het ongeval vrijwillig meldt bij de politie, vervalt de strafrechtelijke vervolging voor het doorrijden.

Voorwaarden letselschade claimen bij onbekende dader

Als de doorrijder zich na het ongeval niet meldt en u blijft als slachtoffer achter met letsel, dan biedt het Waarborgfonds Motorverkeer mogelijkheden. U kunt hier uw schade claimen, indien aan de volgende voorwaarden voldaan is:

  • De letselschade moet door een motorvoertuig veroorzaakt zijn;
  • U heeft binnen 14 dagen acties ondernomen om te achterhalen wie de dader is (politieaangifte, plaatsen advertenties etc.), maar de dader is niet gevonden;
  • De tegenpartij is aansprakelijk voor de schade en niet u.

U heeft dus bewijsstukken, medische rapporten en eventueel getuigenverklaringen nodig om het verzoek te kunnen indienen.

Letselschadeadvocaat na doorrijden ongeval

Aangezien het Waarborgfonds Motorverkeer nogal wat eisen stelt aan een verzoek tot schadevergoeding, is het verstandig om tijdig een letselschadeadvocaat in te schakelen. Deze kan u adviseren over de stappen die u moet ondernemen en u bijstaan in het schaderegelingsproces.

Dienstverlening Utrecht Letselschade Advies

Als slachtoffer van een verkeersongeval komt er veel op u af. Als de aansprakelijke partij ook nog eens is doorgereden kan dit veel stress en frustratie veroorzaken. Een letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies helpt u graag bij het inventariseren en verhalen van de letselschade. Zo worden uw zorgen verlicht en kunt u zich richten op uw herstel. Neem contact op voor meer informatie of advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op