U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Bezuiniging op rechtsbijstand

Begin 2015 zal er een start worden gemaakt met de bezuiniging van de 85,1 miljoen euro. Uit een doorkijk in de begroting naar latere jaren valt op te maken dat in 2016 de hardste klap zal vallen in de gesubsidieerde rechtsbijstand. Het ministerie verwacht dan een bedrag van 43 miljoen te bezuinigen op toevoegingen voor advocaten. In 2018 moet een structurele besparing worden bereikt van 85 miljoen euro.

Vangnet

De gesubsidieerde rechtsbijstand is een vangnet voor minder draagkrachtigen. De noodzaak van rechtshulp wordt voortaan vooraf getoetst. De kosten van de rechtsbijstand moeten in de hand worden gehouden, om de toegang tot het recht voor minder draagkrachtigen ook in de toekomst betaalbaar te houden.

Meer informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand?

Neem gerust contact op en laat u adviseren door een ervaren letselschade advocaat. Bel 030-233 51 50 of vul ons contactformulier in.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op