U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Checklist arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) keert uit bij arbeidsongeschiktheid. Daarbij wordt naar het verzekerde beroep gekeken en naar de mate van arbeidsongeschiktheid. Bij arbeidsongeschiktheid heeft de verzekeraar medische informatie nodig waaruit de beperkingen blijken. De verzekeraar heeft een arts in dienst die de beperkingen beoordeelt.

Vervolgens zal een arbeidsdeskundige aan de hand van de vastgestelde beperkingen de mate van arbeidsongeschiktheid voor het beroep beoordelen.

Waar u op moet letten bij arbeidsongeschiktheidsverzekering

In het algemeen geldt dat u altijd alle stukken van de AOV verzekeraar zorgvuldig dient te bewaren, inclusief het aanvraagformulier. Ook is het van belang dat u ieder jaar uw polisvoorwaarden naziet. Let daarbij op de volgende zaken:

Klopt het verzekerde beroep?
▪ Klopt het verzekerde bedrag/inkomen? Let op het onderscheid tussen het 1e jaar van arbeidsongeschiktheid en de periode na het eerste jaar.
▪ Hoe is uw bedrijfssituatie en omzet ten opzichte van de polis?
▪ Hoe lang is de wachttijd voor de uitkering?

Utrecht Letselschade Advies en arbeidsongeschiktheidsverzekering

Utrecht Letselschade Advies helpt ondernemers die een geschil hebben met hun AOV-verzekeraar wanneer zij arbeidsongeschikt raken. Dat is vaak lastig.

Voor USA staat de mens centraal. Een ongeval of arbeidsongeschiktheid heeft een enorme impact, niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor de mensen die met het slachtoffer samenwerken. USA hecht waarde aan goede communicatie en zoekt altijd naar de meest praktische oplossing voor de cliënt.

Natuurlijk zijn wij bereid om u te adviseren. Neem daarom vrijblijvend contact op met een ervaren letselschade advocaat!


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op