U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Faro-vliegramp zitting tegen De Staat: nieuwe feiten

Nadat op maandag 13 januari 2014 de rechtszitting tegen Martinair heeft plaatsgevonden, waren op maandag 20 januari 2014 alle partijen aanwezig bij de rechtszitting bij de rechtbank in Den Haag.

Tijdens deze zitting stond het handelen van de Raad voor de Luchtvaart centraal.

Nieuwe feiten over de Faro-ramp

Kern van het betoog van de slachtoffers was dat de Raad voor de Luchtvaart een aantal feiten heeft verzonnen en een aantal feiten heeft verdraaid. Hiervan hebben de slachtoffers diverse voorbeelden gegeven en dit onderbouwd met de objectieve meetgegevens.

Volgens de Raad was het ongeval slechts aan één oorzaak te wijten, namelijk een windshear. Wij hebben vandaag laten zien dat er helemaal geen windshear was.

Verder is komen vast te staan dat de Raad cruciale verklaringen heeft achtergehouden, die zich in het Nationaal Archief bevinden.

Beluister hier het interview van Radio 1 met de heer mr. J.W. Koeleman.

Meer informatie over de Faro-vliegramp?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de Faro-vliegramp. Houd onze website dan in de gaten of volg ons op Twitter. Wilt u graag een van onze advocaten spreken?
Neem gerust contact op.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op