U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Kansschade: schadevergoeding voor het verliezen van een kans

Wat als.. zo beginnen veel zinnen die wellicht uw gedachten passeren. Wat als mij dit niet overkomen was, wat als ik op een ander moment, op een andere plaats was, wat als ik andere keuzes had gemaakt?

In zo’n situatie vraagt u zich af wat de kans is geweest dat het anders is gelopen. Wanneer u door toedoen van een tegenpartij kansen mist, kan dit vallen onder ‘kansschade’.

Kansschade dankzij letsel bij een ongeval

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade bij een ongeval kunt u kansschade oplopen. De gevolgen van het ongeval zorgen ervoor dat u kansen mist in uw carrière of dagelijks leven. Bijvoorbeeld omdat uw carrière dankzij het letsel anders loopt dan u voor het ongeval had mogen verwachten.

Kansschade is een van de schadeposten die onder ‘toekomstige schade’ valt. 

Wat is kansschade?

Kansschade is het verlies van een kans op verbetering. U bent een kans verloren, wat u (financiële) groei of geluk ontneemt. Het is erg lastig kansschade goed te onderbouwen: het gaat immers om een kans. En een kans dat iets lukt, is geen garantie. De waarde van een kans bepalen is dus niet gemakkelijk.

Kansschade komt in de rechtspraak vooral voor bij beroepsfouten. Een medische misser van een specialist die ervoor zorgt dat de levenskwaliteit van het slachtoffer erop achteruit gaat, is in veel gevallen goed te onderbouwen door een letselschade-expert.

Goede en kwade kansen

Bij toekomstschade – waar kansschade onderdeel van is – wordt er vaak gekeken naar zowel goede en kwade kansen. De goede kansen gaan bijvoorbeeld over de ontnomen kans op groei in de carrière of op persoonlijk vlak. Van een kwade kans spreken we wanneer er bijvoorbeeld in de toekomst mogelijk nog extra behandelingen nodig zijn.

Vergoeding voor kansschade

De schadevergoeding die u voor kansschade ontvangt is een gedeelte van de complete schadesom. Het is afhankelijk van uw zaak en uw claim of er ook rekening wordt gehouden met kansschade.

De letselschadeadvocaten van Utrecht Letselschade Advies zorgen voor een compleet beeld van uw schadeposten en de te claimen vergoeding. Hierbij wordt ook de mogelijke toekomstige schade geïnventariseerd.

Utrecht Letselschade Advies

Als slachtoffer van een ongeval komt er veel op u af. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat is daarom een verstandige keuze. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.

Een ervaren advocaat van Utrecht Letselschade Advies helpt u graag bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het inventariseren en verhalen van de letselschade. Neem gerust contact op voor meer informatie of vrijblijvend advies.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op