U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Wat zijn kosten zonder nut?

Wanneer u een schadeclaim indient voor uw opgelopen letselschade, is het mogelijk dat onder de schadeposten ook ‘kosten zonder nut’ vallen. Wat houdt dit in?

Kosten zonder nut zijn kosten waar u niets (meer) aan heeft

Wanneer u door een ongeval letselschade oploopt, kan het zijn dat er kosten zonder nut zijn ontstaan. Dit zijn kosten die u heeft gemaakt of nog moet maken, maar waar u door uw letsel niets meer aan heeft. U kunt hiervoor een compensatie claimen.

Schadepost: kosten zonder nut

Onder deze schadepost vallen alle kosten die u maakt, maar die door het ongeval geen nut meer hebben. We geven u verschillende voorbeelden.

Voorbeelden van kosten zonder nut

  • Een reeds geboekte vakantie: het is mogelijk dat u, voordat u het letsel opliep, al een vakantie geboekt had. Een vlucht, accommodatie, wellicht al toegangskaarten voor een museum of pretpark: niets van dit alles kunt u nog gebruiken door uw letsel. U heeft deze kosten al gemaakt, maar u heeft er niets meer aan. Deze kosten kunt u claimen bij de veroorzaker van uw letsel.
  • Een abonnement op de sportschool: u heeft vlak voor het ongeval een jaarabonnement afgesloten bij de sportschool, maar kunt door het letsel niet meer sporten. U kunt deze onkosten claimen bij de aansprakelijke verzekeraar, indien u het abonnement niet tussentijds kunt opzeggen.
  • De vaste lasten van uw auto: wanneer u dankzij de letselschade geen gebruik kunt maken van uw auto, kunnen de vaste lasten van uw auto in bepaalde gevallen als kosten zonder nut worden beschouwd.

Schadeposten claimen na letselschade

Wanneer u letselschade heeft opgelopen en u hier een andere partij aansprakelijk voor stelt, kunt u uw schadeposten claimen. Hieronder vallen alle kosten die u door het ongeval maakt voor bijvoorbeeld medische behandelingen, een eigen risico en extra vervoerskosten.

Ook voor minder ‘grijpbare’ kostenposten kunt u een claim indienen. Wat te denken van een vergoeding voor een hondenuitlaatservice, die u moet gebruiken omdat u door het letsel beperkt bent bij lopen en niet meer zelf uw hond kunt uitlaten?

Kosten zonder nut claimen

Bent u slachtoffer van letselschade? Utrecht Letselschade Advies kan u helpen met het claimen van uw schadeposten.

Wanneer u een vergoeding wilt claimen voor kosten zonder nut, heeft u bijstand nodig van een advocaat gespecialiseerd in letselschade.

Zoekt u een letselschadeadvocaat in de omgeving Utrecht? Neem dan vrijblijvend contact op met een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij helpen u bij het claimen van een maximale schadevergoeding.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op