U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Naaste omstanders en schadevergoeding

Een ongeval heeft niet alleen een grote impact op het leven van het slachtoffer zelf. Ook omstanders zijn vaak nauw betrokken bij de zorg van het slachtoffer. Zij verlenen mantelzorg, huishoudelijke hulp, verzorgen het bezoek en zijn betrokken bij allerhande beslissingen.

Verplaatste schade 

De wet maakt het mogelijk dat ook de kosten van omstanders voor vergoeding in aanmerking komt. Het gaat hier om een beperkt aantal derden.

Artikel 6:107 BW biedt betrokkenen recht op vergoeding van kosten die zij anders dan krachtens verzekering ten behoeve van de gekwetste hebben gemaakt en die deze laatste, zo hij ze zelf zou hebben gemaakt, van die ander had kunnen vorderen. Volgens de wettekst gaat het dus om verplaatste schade van de benadeelde naar de derde.

De kosten waar de omstanders op basis van dit artikel aanspraak op kunnen maken zijn onder meer bezoekkosten (inclusief reiskosten) en kosten die zij maken voor de huishoudelijke hulp en verpleging en verzorging van het slachtoffer.

Meer informatie over omstanders en schadevergoeding?

Heeft u vragen over de vergoeding van verplaatste schade? Neem gerust contact op met een ervaren letselschade advocaat.

 


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op