U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Schade door studievertraging

Een veel voorkomende vorm van letselschade bij studenten is ‘schade door studievertraging.’

Onder schade wegens studievertraging wordt verstaan de schade die optreedt indien een benadeelde later dan gepland op de arbeidsmarkt actief zal zijn, doordat de opleiding als gevolg van een ongeval is onderbroken en een derde aansprakelijk is voor het ongeval.

Beperken schade wegens studievertraging

Als onderdeel van het beperken van de schade moet worden voorkomen dat er (teveel) studievertraging ontstaat. De maatregelen die men kan treffen zijn bijvoorbeeld bijzonder vervoer en bijlessen, indien geen aanspraak kan worden gedaan op de bestaande voorzieningen.

Hoeveel compensatie voor studievertraging?

Bij studenten zijn factoren als milieu, aanleg, vaardigheid, opleiding, gekozen studie en ambities van belang voor het vaststellen van de schadevergoeding.

De rechtbank Rotterdam heeft op 20 april 2011 bepaald dat een slachtoffer van mishandeling aanzienlijke studievertraging had opgelopen. De rechtbank heeft de schade van de studievertraging begroot op € 28.378,00. Het verlies van arbeidsvermogen werd begroot op € 6.500,00.
Rechtbank Rotterdam 20 april 2011, LJN BQ6208.

Meer informatie

Wilt u meer weten over studievertraging en letselschade? Of heeft u behoefte aan een vrijblijvend advies? Neem gerust contact op met een van onze ervaren letselschade advocaten.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op