U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

CBS: Aantal verkeersdoden weer gestegen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bracht begin deze maand het bericht naar buiten dat in 2016 wederom meer doden in het verkeer zijn gevallen dan het jaar ervoor. In 2016 kwamen 629 mensen om in het verkeer. In 2015 waren dat er 621. Nadat er sinds 1972 een daling in het aantal verkeersdoden was, stijgt het aantal verkeersdoden sinds 2014 weer.

Van de 629 slachtoffers was het grootste gedeelte een inzittende van een personenauto (231 doden). Op de tweede plaats kwamen de fietsers: 189 personen kwamen op de fiets om het leven. De overige slachtoffers namen als voetganger, motorrijder of bestuurder van een scooter of scootmobiel deel aan het verkeer.

De meeste verkeersdoden waren tussen de 18 en 25 jaar oud of ouder dan 75 jaar. Volgens het CBS kwamen zowel in de ochtend- als avondspits de meeste personen om het leven.

In de provincies Noord-Brabant en Gelderland zijn de meeste dodelijke slachtoffers onder de automobilisten gevallen: een derde van het totaal.

Veilig Verkeer Nederland ziet het rijden onder invloed en het gebruik van de smartphone als de grootste oorzaken voor het ontstaan van dodelijke ongevallen. Dat het gebruik van de smartphone achter het stuur of op de fiets afleidt en voor gevaarlijke situaties zorgt, daarover schreven wij op 10 november 2016 al.

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval? Neem dan contact op met een letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies. Wij helpen u graag!


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op