U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Huid verbrand na laserbehandeling: recht op vergoeding?

Er zijn verschillende redenen waarom u kunt kiezen voor een laserbehandeling. Denk aan het verwijderen van haar op uw huid, het verwijderen van tatoeages of het egaliseren van de huid. Dit kunt u laten doen in een gespecialiseerde laserkliniek of bij een schoonheids- of tatoeagesalon.

Na een laserbehandeling verwacht u een positief effect voor uw huid. Helaas kunt u na een laserbehandeling ook blijvende schade overhouden aan uw huid. Zo kan het zijn dat uw huid verbrand is na de laserbehandeling en dat u brandwondjes aan de laserbehandeling heeft overgehouden. In hoeverre is de laserkliniek dan aansprakelijk?

Brandwonden na laserbehandeling

De meest voorkomende schade die optreedt in deze situaties is dat uw huid is verbrand na de laserbehandeling. Dit kan zich uiten in eerstegraads wondjes na de laserbehandeling, of zelfs derdegraads brandwonden op het gehele lichaam. Het is dan duidelijk dat de laserbehandeling niet het gewenste resultaat heeft gehad en zelfs voor schade heeft gezorgd.

Algemene voorwaarden laserbehandeling

Voordat u start met uw laserbehandeling, ondertekent u meestal eerst een behandelovereenkomst. Hierin staan ook de algemene voorwaarden opgenomen. Door ondertekening gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Veel klinieken en salons nemen in hun algemene voorwaarden op dat de behandelaar niet aansprakelijk gesteld kan worden voor kleurverandering van de huid na de laserbehandeling.

Deze voorwaarden zijn vaak niet bindend. Als u letsel heeft opgelopen door fouten van een behandelaar, kan een rechter alsnog besluiten dat de behandelaar tekort is geschoten. Hierdoor kunt u de behandelaar alsnog met succes aansprakelijk stellen.

Schadevergoeding letselschade

U kunt ernstige lichamelijke en mentale schade oplopen door een mislukte laserbehandeling. Naast de fysieke ongemakken, kunnen er ook psychische problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerde laserbehandeling in uw gezicht met brandwonden als gevolg of een mislukte verwijdering van een tatoeage met pigmentvlekken tot gevolg.

Dit is fysiek ongemakkelijk, maar een uiterlijke verminking kan ook tot mentale schade leiden. In dit geval wordt mentale schade ook wel esthetische schade genoemd. U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding in de vorm van smartengeld.

Slachtoffer letselschade na een laserbehandeling

Is uw huid verbrand na een laserbehandeling? Of wilt u meer informatie over de algemene voorwaarden van een behandelovereenkomst? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw juridische vragen.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op