U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letsel door ongeluk met schoonmaakmiddel

Er gebeuren in Nederland jaarlijks ruim 7000 ongelukken met schoonmaakmiddelen. Bij 1500 slachtoffers was het letsel hierbij zo ernstig dat zij op de Spoedeisende Hulp terecht kwamen. Hierbij zijn vooral kinderen onder de vijf jaar het slachtoffer, zij lopen vaak ernstige vergiftiging op.

Oorzaak ongeluk

De schoonmaakmiddelen zijn vaak kleurrijk verpakt. Hierdoor verwarren kinderen de schoonmaakmiddelen vaak met de verpakking van snoep. Kinderen stoppen de schoonmaakmiddelen in hun mond om het uit te proberen.

Campagne Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en VeiligheidNL starten daarom de campagne: ‘Kinderen zien dingen anders’ om ouders bewust te maken van de risico’s van de huishoud chemicaliën. In deze campagne worden verschillende adviezen gegeven, zoals: zet de schoonmaakmiddelen achter slot en grendel, zet de schoonmaakmiddelen hoog in de kast en zorg ervoor dat je de spullen altijd meteen opruimt na gebruik.

Daarnaast kunnen de ouders samen met hun kinderen mini-posters maken. Op deze poster is een keukenkastje te zien met huishoudmiddelen óf een kast met limonade, snoepjes en speelgoed. Ouders kunnen deze poster op de betreffende kast plakken.

 


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op