U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade bij amputatie of dwarslaesie

Traumatische amputaties en dwarslaesies zijn zeldzaam, maar de impact van het letsel voor de slachtoffers is groot.

Utrecht Letselschade Advies volgt met regelmaat medische cursussen, ook op het gebied van amputaties en dwarslaesies. Door deze cursussen en onze ervaring in het vak weten wij waar de praktische aspecten liggen in het kader van de schaderegelingen bij letselschade bij amputatie of dwarslaesie. Hierbij valt te denken aan: de verwachte mate van ziekteverzuim, aanpassingen in de werkomgeving en de lange termijn gevolgen van dit letsel op functioneel gebied.

Dwarslaesie

Men spreekt van een dwarslaesie als de zenuwbanen in het ruggenmerg gedeeltelijk of geheel doorgesneden of bekneld zijn door een verwonding of ziekte. De signalen vanuit de hersenen kunnen daardoor niet of beperkt aan het lichaam worden doorgegeven. Hetzelfde geldt voor de signalen vanuit het lichaam naar de hersenen.

Amputatie

Een amputatie is het afzetten van een ledemaat. De reden voor een amputatie is meestal dat er weefselschade is. Als er niet wordt ingegrepen geeft dit ernstige gevolgen voor het verdere leven. Oorzaken kunnen zijn vaatlijden, ernstige infecties of een ongeval.

Meer informatie over letselschade bij amputatie of dwarsleasie?

Heeft u te maken met de verstrekkende gevolgen van een amputatie of dwarslaesie? Neem gerust contact op en laat u adviseren door een van onze ervaren advocaten. Bel 030-233 51 50 of vul ons contactformulier in.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op