U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade na ongeval hoogwerker in Oosterwolde

Op zaterdag 2 mei 2015 heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden in de plaats Oosterwolde, provincie Gelderland. Gedurende een evenement waarbij oldtimers gepresenteerd werden, is er een hoogwerker omgevallen. In de hoogwerker bevonden zich zowel kinderen als volwassenen.

Letselschade en overlijden

In totaal zijn er 11 mensen gewond geraakt en is er een 48-jarige man om het leven gekomen. Er is op dit moment nog geen duidelijkheid omtrent de oorzaak van het ongeval. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid alsmede de arbeidsinspectie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Aansprakelijkheid

Als gevolg van het ongeval hebben er mensen schade geleden. De vraag ontstaat waar zij deze schade kunnen verhalen. Er zijn diverse partijen bij het ongeval betrokken: de organisatie van het oldtimer-evenement, de bestuurder van de hoogwerker, de eigenaar van de hoogwerker en de Gemeente Oosterwolde.

Aansprakelijkheid organisatie

Voor aansprakelijkheid van de organisatie van het oldtimer-evenement moet worden bekeken of de organisatie zijn zorgplicht is nagekomen om de deelnemers en het publiek tijdens de show te beschermen en ongevallen te voorkomen.

De organisatie moet het publiek voorlichten over de risico’s en gevaren die zijn verbonden aan een show. Ook moeten er veiligheidsmaatregelen worden getroffen.

Aansprakelijkheid gemeente

Voor aansprakelijkheid van de gemeente moet worden beoordeeld of de gemeente voldoende toezicht heeft gehouden en in voldoende mate de risico’s heeft geïnventariseerd.

Gebleken is dat in de vergunning die is afgegeven voor het oldtimer-evenement niet was opgenomen dat er een hoogwerker gebruikt zou worden. De gemeente was hiervan wel op de hoogte.

Vragen?

Het onderzoek van de Arbeidsinspectie en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zal moeten uitwijzen hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan. Daarna zal duidelijk worden waar de slachtoffers hun schade kunnen verhalen. Utrecht Letselschade Advies heeft geruime ervaring met het bijstaan van slachtoffers met letselschade door een ongeval gedurende een evenement. Zo behandelen wij ook het ongeval met de monstertruck in Haaksbergen.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend gesprek? Neem dan gerust contact op met een letselschade advocaat.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op