U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Getuigenverhoor monstertruckbestuurder zorgt voor opheldering

Op 28 september 2014 heeft er in Haaksbergen een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij reed een monstertruck tijdens een stuntshow op openbaar terrein het publiek in. Als gevolg van het ongeval hebben 24 mensen letsel opgelopen en zijn 3 mensen overleden.

Eerder ongeval

De monstertruckbestuurder die in Haaksbergen het ongeval heeft veroorzaak, heeft 4 jaar eerder, op 19 juni 2010 op het All American Wheels festival te Asten ook een ongeval veroorzaakt. Op dit festival is dezelfde bestuurder tijdens een verrassingsshow met een dragracemotor het publiek ingereden waarbij 6 mensen letselschade hebben opgelopen.

De bestuurder van dragracemotor ontkent dat er een ongeval heeft plaatsgevonden. Hij stelt dat mensen onder de voet zijn gelopen toen zij uit de feesttent het festivalterrein op kwamen lopen.

Om opheldering te verkrijgen omtrent de feiten van het ongeval op het All American Wheels festival, is Utrecht Letselschade Advies een voorlopig getuigenverhoor gestart.

Voorlopig getuigenverhoor

Een voorlopig getuigenverhoor kan door een belanghebbende worden opgestart voordat een zaak aanhangig is gemaakt met als doel het verzamelen van bewijs. Een voorlopig getuigenverhoor kan ook tijdens een procedure worden bevolen, dit kan alleen door een van de bij de procedure betrokken partijen.

Indien er voldoende bewijs is verzameld middels het voorlopig getuigenverhoor, kan worden bepaald of de procedure wordt opgestart.

Getuigenverhoren Rechtbank Den Bosch

Op donderdag 5 februari 2015 hebben 8 getuigen onder ede een verklaring afgelegd voor de Rechtbank Den Bosch over het incident dat heeft plaatsgevonden op het All American Wheels festival. De bestuurder van de dragracemotor, de voorzitter van de organisatie van het festival, ooggetuigen en het slachtoffer zijn door de rechter gehoord.

Alle getuigen hebben een vergelijkbare verklaring afgelegd over de toedracht van het ongeval en de situatie ter plaatse. Alleen de bestuurder van de dragracemotor heeft een afwijkend verhaal.

Het getuigenverhoor heeft voldoende opheldering geleverd over de feiten en omstandigheden ten tijde van het ongeval op het All American Wheels festival. Utrecht Letselschade Advies is doende de schade te verhalen.

Hart van Nederland

In de uitzending van Hart van Nederland van donderdag 5 maart 2015 is het getuigenverhoor van de monstertruckbestuurder opgenomen. De uitzending is helaas niet meer online te bekijken.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op