U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Medisch dossiers vaak onjuist of niet compleet

Bij een steekproef van de Consumentenbond blijkt dat tweederde van de ruim 40 gecontroleerde medisch dossiers van huisartsen op een of meer onderdelen onjuist of niet compleet zijn.

In de onderzochte dossiers ontbreken soms dossierjaren en er ontbreekt informatie over antibioticumallergie. De directeur van de Consumentenbond geeft aan dat bij één patiënt zelfs 11 van de 15 dossierjaren zoek zijn. Eén patiënt vond een recente brief in haar dossier die bestemd bleek voor een andere patiënt.

De Consumentenbond adviseert consumenten hun eigen medisch dossier eens op te vragen en te controleren.

Belang medisch dossiers bij letselschade

Juist voor slachtoffers die letselschade hebben opgelopen is het van belang dat medisch dossiers kloppen. Wanneer iemand letsel oploopt en vervolgens bij een andere (onbekende) specialist wordt behandeld, is het belangrijk dat de arts over de juiste voorgeschiedenis uit het medisch dossier beschikt.

Minister Schippers vindt het zorgelijk dat veel huisartsen hun medisch dossiers niet op orde hebben. Dit schrijft zij aan de Tweede Kamer in reactie op het onderzoek.

“Het signaal dat naar voren komt, baart mij dan ook zorgen en neem ik zeer serieus. Ik zal de huisartsenorganisaties hierop aanspreken en ga ervan uit dat huisartsen dit signaal serieus zullen oppakken”,

aldus minister Schippers.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit artikel? Neem gerust contact op met een van onze ervaren advocaten.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op