U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Schadevergoeding in natura of geld?

Het regelen van een schadevergoeding na een ongeval veroorzaakt vaak discussies met verzekeraars. De verzekeraar wil de kosten zoveel mogelijk drukken, terwijl belangenbehartigers de schade en het leed van zijn of haar cliënt vergoed willen zien.

Schadevergoeding in natura

Er is een ontwikkeling gaande die zich richt op schadevergoeding in natura in plaats van een uitkering in geld. Het gaat om het zogenoemde ‘herstelgericht schaderegelen’. Waar kunt u dan aan denken?

De verzekeraars die een schadevergoeding in natura aanbieden, hebben veelal direct contact met betrokkenen. Deze verzekeraars zetten zich in voor integratieprojecten, praktische hulp zoals behandelingen in het buitenland, het aanbieden van rijlessen en herstelcoaching.[1] De ervaringen van deze verzekeraars met schadevergoeding is goed, mits de belangenbehartiger meewerkt en het slachtoffer gemotiveerd is.

Sneller genezingstraject na letselschade

Meer aandacht voor het herstel van het slachtoffer in plaats van de financiële vergoeding draagt bij aan het genezingstraject van het slachtoffer. Utrecht Letselschade Advies prijst een herstelgerichte aanpak ten zeerste aan en hoopt op deze manier dat slachtoffers sneller kunnen herstellen.

[1] M. Franke, ‘herstelgericht schaderegelen, ervaringen van verzekeraars’, PIV bulletin, 25 februari 2015.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op