U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Wat is fysieke schade?

Wanneer u slachtoffer bent van een ongeval, kunt u schade oplopen aan uw auto of andere spullen, maar ook lichamelijk. Dit noemen we letselschade of fysieke schade.

Wat valt er precies onder fysieke schade en wat kunt u doen om de schade vergoed te krijgen? Wij leggen het u uit.

Zichtbare fysieke schade

Zoals gezegd is fysieke schade alle letselschade aan uw lichaam. Het kan gaan om zichtbaar letsel, zoals:

Omdat dit letsel zichtbaar is, is de schade doorgaans gemakkelijk in kaart te brengen voor een eventuele schadevergoeding.

Inwendige fysieke schade

Het is ook mogelijk dat u inwendig letsel oploopt. Dit is schade aan de binnenkant van uw lichaam die vaak niet direct zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • whiplash
  • een hersenschudding
  • een klaplong
  • ander letsel aan inwendige organen, spieren en botten

Inwendige schade is meestal niet zichtbaar. Daarom is er in de meeste gevallen meer onderzoek nodig om vast te stellen wat de inwendige fysieke schade precies is. Hiervoor worden bijvoorbeeld medisch specialisten ingeschakeld en scans uitgevoerd.

Een schadevergoeding voor fysieke schade

Als iemand anders deels of volledig verantwoordelijk is voor het letsel dat u hebt opgelopen, kunt u hiervoor een schadevergoeding claimen. U maakt als slachtoffer immers kosten. Kostenposten zijn bijvoorbeeld:

  • medische behandelingen
  • medische hulpmiddelen
  • reiskosten
  • verminderde of helemaal wegvallen van inkomsten of zelfs (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid
  • aanpassingen aan huis en tuin

Als de tegenpartij aansprakelijk is moet deze uw gemaakte kosten vergoeden. Onze rechtsbijstand helpt u bij het hele proces, van de inventarisatie van het letsel tot het indienen van de claim. Zo weet u precies waar u aan toe bent en vergroot u de kans op een zo hoog mogelijke schadevergoeding.

Geestelijk letsel

Schade zoals PTSS of een depressie door het ongeval valt onder geestelijk letsel. Ook hiervoor kunt u een schadevergoeding ontvangen, maar dit is een ander soort letsel. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op.

Letselschade advies in Utrecht

Wilt u meer weten over fysieke schade of onze rechtsbijstand? Wij vertellen u graag meer. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Bel ons voor een vrijblijvende afspraak via 030 340 0014 of gebruik een van onze andere contactmogelijkheden.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op