U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Eigen risico bij letselschade: verhalen bij de tegenpartij

Loopt u licht letsel op bij een ongeval? Ook dan kan er schade optreden. Een ambulancerit naar de eerste hulp of het maken van een CT-scan kan medische kosten met zich meebrengen.

De kosten voor de basale medische zorg vallen onder de dekking van een basisverzekering. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over hoge rekeningen van het ziekenhuis, ook niet als een ander verantwoordelijk is voor uw letsel.

Er kan echter wel sprake zijn van een eigen risico. Deze kosten kunt u dan verhalen op de aansprakelijke partij.  

Tegenpartij aansprakelijk voor uw eigen risico

Wanneer een andere partij verantwoordelijk is voor uw letsel, dan kunt u deze partij aansprakelijk stellen voor uw eigen risico. Het eigen risico is een van de schadeposten die u kunt verhalen op de aansprakelijke partij (die haar aansprakelijkheid meestal heeft verzekerd).

Ook bij een kleiner ongeval, waarbij de onkosten en klachten beperkt blijven, kunt u het eigen risico verhalen. Bovendien heeft u vaak meer schadeposten dan u denkt. Denk bijvoorbeeld aan het tijdelijk niet kunnen benutten van uw sportabonnement, of de kosten die u maakt door gebruik te moeten maken van een hondenuitlaatservice.

Zelfs wanneer u gebruik moet maken van vriendendiensten – bijvoorbeeld een buurman die met uw hond gaat wandelen, omdat u tijdelijk moeilijk loopt – kunt u een vergoeding vorderen voor de hulp die u krijgt.

Hoe verhaal ik het eigen risico op de tegenpartij?

Wilt u de kosten van uw eigen risico verhalen op de tegenpartij? Dan kunt u deze partij schriftelijk aansprakelijk stellen. Wij hebben hiervoor een voorbeeldbrief opgesteld. U kunt onze voorbeeldbrief gebruiken om zelf de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor uw onkosten. Op deze pagina wordt ook uitgebreid toegelicht hoe u zelf uw schade bij de tegenpartij kunt claimen.

Hulp bij het verhalen van uw schadeposten bij letselschade

Uiteraard hoeft u niet zelf voor het verhalen van uw schade te zorgen. Een letselschade-advocaat kan u helpen. Dit is vaak kosteloos, omdat de kosten worden betaald door (de verzekeraar) van de tegenpartij.

Letselschadeadvocaat Utrecht

Wilt u meer weten over het aansprakelijk stellen van de tegenpartij na een ongeval? Of bent u op zoek naar een ervaren letselschade advocaat?

Utrecht Letselschade Advies kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verhalen van de schade. Neem gerust contact op voor meer informatie of een kennismaking.

Zoals hierboven genoemd is een letselschadeadvocaat voor slachtoffers vrijwel altijd kosteloos, omdat de kosten vergoed worden door de aansprakelijke partij als de aansprakelijkheid is erkend. 


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op